30
juni
2020
|
07:30
Europe/Amsterdam

Nederlanders hebben weinig besef van totale waarde mobiele elektronica

Samenvatting

Nederlanders hebben thuis voor een veel hoger bedrag aan mobiele elektronica dan ze zelf denken. 54% denkt voor € 500 tot € 3000 aan deze apparaten in huis te hebben, maar deze zijn in werkelijkheid meer waard. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat Kantar uitvoerde in opdracht van Nationale-Nederlanden.

Nederlanders hebben thuis voor een veel hoger bedrag aan mobiele elektronica dan ze zelf denken. 54% denkt voor € 500 tot € 3000 aan deze apparaten in huis te hebben, maar deze zijn in werkelijkheid meer waard. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat Kantar uitvoerde in opdracht van Nationale-Nederlanden. Ook denkt één derde van de Nederlanders dat deze mobiele elektronica wél verzekerd zijn, maar weet dit niet zeker.

Een huis vol mobiele elektronica

Elk Nederlands huishouden heeft ze: mobiele elektronica zoals smartphones, tablets, laptops, smartwatches en headsets. Van elk type mobiele apparaat heeft een gemiddeld huishouden één tot twee stuks in huis. Van smartphones zelfs 2,5. In totaal gaat het gemiddeld om 11,7 draagbare apparaten per Nederlands huishouden. Gezinnen met meerdere kinderen hebben de meeste draagbare apparaten in huis: gemiddeld 15,2. Vier daarvan zijn smartphones en meer dan 2,5 zijn koptelefoons. Ook heeft deze groep relatief veel laptops in huis, gemiddeld meer dan 2,5.

Mobiele elektronica buiten de deur

Mobiele elektronica houden we niet allemaal binnenshuis, zo blijkt uit het onderzoek. Vijf op de tien Nederlanders nemen dagelijks voor een waarde van € 500 tot € 3000 aan draagbare apparaten mee naar buiten. Op een gewone werk- of schooldag gaat de telefoon vrijwel altijd mee. Laptops en tablets laten we doorgaans wél thuis. Op vakantie gaat de tablet vaker mee. Zeker bij gezinnen met meerdere kinderen. 63% van deze groep neemt deze mee op reis. Tijdens een dagje uit neemt 99% van de Nederlanders zijn telefoon mee. Een kwart van de stellen dat met z’n tweeën een dagje uit gaat, neemt voor meer dan € 1500 aan mobiele elektronica mee.

Alle mobiele elektronica van het gezin in één keer verzekerd

De mobiele apparaten zijn bij elkaar meer waard dan Nederlanders denken. De waarde die ze in het onderzoek geven is volgens het onderzoek lager dan hoeveel deze apparaten gemiddeld daadwerkelijk waard zijn. Bovendien zijn van veel Nederlanders de mobiele apparaten onverzekerd. Zo weet 18% zeker dat ze niet verzekerd zijn voor schade of diefstal van mobiele elektronica. Nog eens 21% denkt niet verzekerd te zijn en 34% denkt van wél, maar weet dit niet zeker.

Op basis van deze resultaten en een duidelijke klantvraag naar gemak, introduceert Nationale-Nederlanden een nieuwe mobiele elektronicaverzekering. Deze verzekert alle mobiele apparaten in het gezin tot € 7500. De nieuwe verzekering geldt voor zowel diefstal als andere van buiten komende incidenten. Ook is deze mobiele elektronicaverzekering van toepassing op binnen én buiten. Overal ter wereld. Kijk hier voor de exacte polisvoorwaarden. Deze verzekering kan in combinatie met een inboedelverzekering worden afgesloten en kost (bij 0 euro eigen risico) € 17,00 per maand.

 

Over het onderzoek

In opdracht van Nationale-Nederlanden heeft onderzoeksbureau Kantar onderzoek gedaan naar het bezit, gebruik en de verzekering van mobiele elektronica in Nederlandse huishoudens. Aan het onderzoek deden 544 respondenten mee. Het onderzoek is in april 2020 opgeleverd.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Laura Boogers.

Voor meer informatie over Nationale-Nederlanden kunt u contact opnemen met Bas Kuik.

 

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener met ruim vijf miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van pensioenen, verzekeringen, vermogensbeheer en bankactiviteiten aan circa 18 miljoen klanten. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).