08
april
2016
|
08:27
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden start roadshow WGA Flex

Samenvatting

Als eerste verzekeraar is Nationale-Nederlanden deze week gestart met een roadshow over de WGA Flex. De verzekeraar wil de komende maanden samen met het intermediair het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) informeren over de ontwikkelingen rond de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA).


Als eerste verzekeraar is Nationale-Nederlanden deze week gestart met een roadshow over de WGA Flex. De verzekeraar wil de komende maanden samen met het intermediair het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) informeren over de ontwikkelingen rond de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA). Verzekeringsadviseurs met MKB-klanten worden de komende weken tijdens sessies geïnformeerd over de (veranderingen in de) WGA en de oplossingen die Nationale-Nederlanden hiervoor biedt.

Diverse media meldden deze week dat de ‘Zieke werknemer het verschil maakt tussen winst en verlies voor het MKB’. Ook Nationale-Nederlanden merkt dat werkgevers de gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid onderschatten. Kennis over de regelgeving is soms beperkt en de financiële risico’s die hier mogelijk uit volgen zijn vaak onbekend. 
Daarbij heeft de wetgever een aantal veranderingen in de WGA aangebracht die vanaf 1 januari 2017 van kracht worden. Een belangrijke verandering is het verplicht meeverzekeren van flexibele arbeidskrachten voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA, of dat willen worden. Om adviseurs te ondersteunen in hun adviesrol naar werkgevers, biedt Nationale-Nederlanden expertise aan over de WGA. Dit gebeurt enerzijds via de roadshow en anderzijds via ‘Flex Update’, een online magazine met de meest recente informatie en ontwikkelingen over WGA Flex.

Fred Toussaint, directeur NN Inkomen: ‘Adviseurs hebben een belangrijke rol in het informeren en adviseren van de werkgever. Nationale-Nederlanden wil werkgevers helpen de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers te bevorderen. Dat begint vaak met het krijgen van grip op verzuim. Hoe de werkgever met verzuim omgaat in de eerste twee ziektejaren, is bepalend voor de kans op instroom in de WGA. Daarom bieden wij expertise, interventies en begeleiding aan. Zo ondersteunen onze specialisten duurzame inzetbaarheid adviseurs en klanten met concrete adviezen. We helpen de werkgever op deze manier om aan duurzame inzetbaarheid te werken.’

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.