09
januari
2017
|
12:24
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden start beleggen na pensionering

Samenvatting

Nationale-Nederlanden introduceert vandaag het variabele ‘Actief Pensioen’, een volwaardig alternatief voor het vast pensioen.

Nationale-Nederlanden introduceert vandaag het variabele ‘Actief Pensioen’, een volwaardig alternatief voor het vast pensioen. Terwijl een aantal zekerheden van het vast pensioen worden behouden, zoals partnerpensioen en de verzekering tegen stijgende levensverwachting, kunnen beleggingen zorgen voor een hoger pensioen. Met een uitgebalanceerd beleggingsbeleid hebben klanten de mogelijkheid met een variabel pensioen een hogere uitkering te krijgen.

Op 1 september 2016 is de Wet verbeterde premieregeling van kracht geworden. Deze wet maakt het mogelijk om op de pensioendatum te kiezen voor een variabel pensioen. Hierdoor is het niet langer verplicht om het hele pensioenkapitaal in één keer om te zetten in een vaste pensioenuitkering. Mensen kunnen ervoor kiezen om het pensioenkapitaal te laten beleggen. Dit wordt ook wel 'doorbeleggen na pensioendatum' genoemd. De hoogte van het pensioen hangt dan niet meer af van de marktomstandigheden op één moment.

“Nationale-Nederlanden wil dat klanten bewust een keuze maken voor een beleggingspensioen”, zo zegt Arthur van der Wal, directeur Nationale-Nederlanden Pensioen. “Wij willen dat zij zich realiseren dat beleggen, risico’s met zich mee brengt. We gaan niet voor maximaal extra rendement maar voor een balans tussen zekerheid, het benutten van een langere beleggingshorizon en het verminderen van renterisico. Een klant kan dus ook voor variabel kiezen met zijn volledige pensioen. Het is daarmee interessant voor iedereen en niet alleen voor mensen die pensioen over hebben waarmee ze extra rendement willen halen”, aldus Van der Wal.

Pensioen Hulp en Pensioen Coach

Klanten moeten steeds vaker keuzes maken voor het pensioen zoals bijvoorbeeld de keuze tussen vast en variabel pensioen. Nationale-Nederlanden helpt hierbij. De Pensioen Hulp is een online dienstverlening die ongeveer tien jaar voor het pensioen start. Na inschrijving (www.nn.nl/pensioenhulp) krijgen klanten een aantal keer per jaar pensioeninformatie. Op een laagdrempelige manier, in kleine stukjes. De informatie is relevant en gericht op de persoonlijke situatie en het geboortejaar. De Pensioen Hulp is gratis, vrijblijvend en is er voor iedereen, ook voor niet-klanten van Nationale-Nederlanden. 

Naast online informatie is er voor mensen die op hun pensioendatum een pensioen moeten aankopen de Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden. Deze begeleidt klanten in het laatste jaar voor het pensioenen, toont waar mensen informatie kunnen vinden en maakt de verschillende keuzes inzichtelijk. De Pensioen Coach geeft geen advies, hiervoor verwijst Nationale-Nederlanden naar de pensioenadviseur. 

De variabele variant van Actief Pensioen is sinds 1 januari 2017 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op uw Persoonlijke Pensioenuitkering.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.