08
november
2018
|
06:59
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden Zorg maakt zorgpremie 2019 bekend

Samenvatting

Nationale-Nederlanden heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2019 vastgesteld op € 128,60 per maand (2018: € 119,58, voorheen Delta Lloyd Zorg).

Nationale-Nederlanden heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2019 vastgesteld op € 128,60 per maand* (2018: € 119,58, voorheen Delta Lloyd Zorg). Dit betekent een stijging van 7,5%. De premiestijging wordt onder meer veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. De premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen blijven gelijk of dalen in 2019.

Leon van Riet, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen: ‘Wie goed voor zichzelf zorgt, kiest voor een zorgverzekeraar die meedenkt. Nationale-Nederlanden Zorg biedt de vrijheid om zelf de beste specialisten en zorgverleners te kunnen kiezen. En goed voor jezelf zorgen betekent ook dat je goed voor iemand anders kan zorgen zoals mantelzorgers doen; zij maken het leven van een ander op vele manieren lichter. Met de vervangende mantelzorg, die in al onze aanvullende verzekeringen tot twee weken lang alle zorgtaken overneemt, proberen we een bijdrage te leveren. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid een mantelzorgmakelaar in te schakelen die kan helpen met regeltaken en kunnen mantelzorgers een cursus volgen.’

Inzet van reserves

De zorgkosten stijgen in 2019 als gevolg van reguliere loon- en prijsstijgingen en door de toenemende vraag naar zorg. Om de premiestijging te beperken zet Nationale-Nederlanden Zorg** reserves vanuit het eigen vermogen in.

Focus op kwaliteit en dienstverlening

Nationale-Nederlanden biedt verzekerden volledige vrijheid bij de keuze van hun zorgaanbieder en de mogelijkheid een second opinion in te winnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Daarnaast helpt Nationale-Nederlanden haar klanten hun gezondheid te verbeteren. De nieuwe module Fit vergoedt gezondheidscursussen en beweegprogramma’s, algemene preventieve- en arbeid gerelateerde onderzoeken en sportmedisch advies. Deze module is gratis voor al onze verzekerden.

Meer informatie is te vinden op www.nn.nl/zorg

* De genoemde premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten.

** Nationale-Nederlanden Zorg is onderdeel van CZ Groep.


Mediarelaties Nationale-Nederlanden

Bas Kuik
Telefoon: +31 (0)6 20893966
E-mail: bas.kuik@nn.nl


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen, beleggingen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam (NN).