07
juni
2019
|
14:51
Europe/Amsterdam

NN Group neemt VIVAT Schadeverzekeringen N.V. over, en versterkt Nederlandse marktpositie verder

Samenvatting

Vandaag hebben NN Group en Athora bekendgemaakt tot een bindende overeenkomst zijn gekomen met Anbang Group Holdings Ltd.om alle activiteiten van VIVAT over te nemen.

DIT IS EEN ONOFFICIËLE VERTALING VAN EEN GEDEELTE VAN EEN ENGELSTALIG PERSBERICHT. DE ENGELSE TEKST IS LEIDEND.

Vandaag hebben NN Group en Athora bekendgemaakt tot een bindende overeenkomst zijn gekomen met Anbang Group Holdings Ltd. om alle activiteiten van VIVAT over te nemen. In eerste instantie neemt Athora 100% van de aandelen van VIVAT over van Anbang. Direct daaropvolgend, neemt NN VIVAT Schadeverzekeringen en de Volksbank distributieovereenkomst over van Athora.

Lard Friese, CEO NN Group: ‘We vinden het positief dat we, samen met Athora, de belanghebbenden van VIVAT een duidelijk pad voor de toekomst kunnen bieden. Voor ons betekent deze overname een volgende stap in het versterken van onze schadeactiviteiten in onze thuismarkt. Na de overname van Delta Lloyd in 2017 hebben we waardevolle ervaring opgedaan in het succesvol integreren van onze bedrijfsactiviteiten. In de sterk concurrerende markten van vandaag is schaalgrootte essentieel om op de lange termijn aantrekkelijke en duurzame producten en diensten aan klanten en onze intermediaire partners te kunnen bieden. Bovendien vergroot het ons vermogen om te investeren in digitale mogelijkheden en innovatie, die nodig zijn om te anticiperen op trends bij klanten en de klantervaring te verder te verbeteren.’

Meer informatie vind je in het persbericht (Engels).

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers van het bedrijf zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.