12
augustus
2019
|
05:00
Europe/Amsterdam

David Knibbe volgt Lard Friese op als CEO van NN Group

Samenvatting

NN Group kondigt aan dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft om David Knibbe te benoemen als CEO van het bedrijf. David Knibbe, nu CEO van Nationale-Nederlanden, volgt Lard Friese op .

DIT IS EEN ONOFFICIËLE VERTALING VAN HET ENGELSTALIG PERSBERICHT. DE ENGELSE TEKST IS LEIDEND.

BAVA wordt gehouden op 26 september 2019

 

NN Group kondigt aan dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft om David Knibbe te benoemen als CEO van het bedrijf. David Knibbe, nu CEO van Nationale-Nederlanden, volgt Lard Friese op die is teruggetreden als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van NN Group per vandaag, 12 augustus 2019 om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Aegon. De benoeming van David Knibbe is onderhevig aan goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB). Na goedkeuring, zal de benoeming ingaan op 1 oktober 2019, na notificatie aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), die gehouden wordt op 26 september 2019.

David Cole, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Group: ‘Lard is in 2008 bij het bedrijf begonnen als CEO van Nationale-Nederlanden in Nederland en trad toe tot de Raad van Bestuur van ING Insurance in 2011, verantwoordelijk voor de Europese en Aziatische verzekeringsbedrijven van ING. Lard werd in 2014 benoemd als CEO van NN Group. Gedurende die periode heeft hij zijn functie buitengewoon goed vervuld, zoals het leiden van de splitsing van ING Group, de beursgang van NN Group en de overname van Delta Lloyd en de aangekondigde overname van het schadebedrijf van VIVAT. Zijn gedrevenheid en focus op prestatie, gecombineerd met zijn commitment om zorg te dragen voor de lange-termijn belangen van het bedrijf, zijn belangrijk geweest om NN Group uit te bouwen tot de sterke internationale speler die het vandaag is. Ik wil Lard persoonlijk bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf, mede namens de Raad van Commissarissen, de Management Board en alle medewerkers van NN Group. We hebben een gedegen planningsproces voor opvolging, en met de voorgenomen benoeming van David Knibbe zijn we er in geslaagd een uitstekende opvolger van binnen het bedrijf voor te dragen. David heeft de juiste leiderschapskwaliteiten om NN Group te leiden. Hij heeft diverse senior management posities bekleed binnen NN, en heeft diepgaande kennis en ervaring van onze business, van de sector en de markten waarin NN actief is. Hij heeft de integratie van Delta Lloyd op een succesvolle manier geleid en is een dynamische, klantgerichte en waarden-gedreven leider. Zijn visie en bewezen prestaties zullen sterk bijdragen aan de toekomst van NN Group.’

Lard Friese: ‘Ik vind het een voorrecht om CEO van NN Group te zijn geweest en ben trots op wat we samen hebben bereikt voor het bedrijf, de medewerkers en klanten. Ik ben dankbaar voor alle steun die ik van de Raad van Commissarissen, de Management Board, van de bijna 15.000 collega’s, en van de stakeholders van het bedrijf, heb mogen ontvangen. Ik feliciteer David van harte met zijn beoogde benoeming. Op grond van de vele jaren die we hebben samengewerkt, ben ik er van overtuigd dat het bedrijf onder zijn leiderschap zal blijven floreren. Ik wens hem veel succes.’

David Knibbe heeft uitgebreide ervaring in de financiële sector en een aanwijsbaar track record op executive niveau. David begon zijn loopbaan bij de vermogensbeheertak van ING Group in 1997 en werd daarna verantwoordelijk voor de internationale verzekeringsbedrijven van ING. In 2014 werd hij benoemd tot lid van de Management Board van NN Group. De afgelopen jaren heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de overname van Delta Lloyd, de voorgenomen overname van het schadebedrijf van VIVAT, en bij de integratie van Delta Lloyd met NN.

David Knibbe: ‘Het is een eer dat ik de mogelijkheid krijg benoemd te worden als nieuwe CEO van NN Group. NN is een sterk, internationaal bedrijf, met veel getalenteerde mensen die gefocust zijn op het bedienen van onze klanten en het creëren van lange-termijn waarde voor onze stakeholders. Ik zal er alles aan doen om, samen met onze collega’s, voort te bouwen op de sterke basis van ons bedrijf die onder Lard’s leiderschap is gelegd. We blijven gericht op het verder verbeteren van onze prestaties, door onze klanten hoogwaardige producten en diensten te bieden, door de omvorming van ons business model te versnellen en door kapitaal op een evenwichtige, gedisciplineerde manier in te zetten. Ik wil Lard van harte bedanken en wens hem veel succes in de toekomst.’

De BAVA van NN Group wordt gehouden op 26 september 2019, om 10.00, op het hoofdkantoor van NN Group in Den Haag. De documentatie voor deze vergadering is beschikbaar op de website (www.nn-group.com/egm). Op de agenda staat slechts een onderwerp, namelijk de voorgenomen benoeming van David Knibbe als lid van de Raad van Bestuur van NN Group. Op grond van Nederlands recht en de statuten van NN Group, wordt het niet ter stemming gebracht.

De Centrale Ondernemingsraad zal om advies worden gevraagd over de voorgenomen benoeming van David Knibbe. Het proces voor de opvolging van de positie van CEO Nationale-Nederlanden is gestart en nadere mededelingen daaromtrent volgen binnenkort.


Mediarelaties Nationale-Nederlanden

Media Relations

+31 (0) 70 513 1918

Mediarelations@nn-group.com

Investor enquiries NN Group

Investor Relations

+31 88 663 5464

investor.relations@nn-group.com


Over Nationale-Nederlanden

NN Group is een internationale financiële dienstverlener, actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. De groep biedt, met haar medewerkers, producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, vermogensbeheer en bankactiviteiten aan circa 17 miljoen klanten. De merken van NN Group zijn Nationale-Nederlanden, NN, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Important legal information

Elements of this press release contain or may contain information about NN Group N.V. within the meaning of Article 7(1) to (4) of EU Regulation No 596/ 2014 (Market Abuse Regulation).
Certain of the statements contained herein are not historical facts, including, without limitation, certain statements made of future expectations and other forward-looking statements that are based on management’s current views and assumptions and involve known and unknown risks and uncertainties that could cause actual results, performance or events to differ materially from those expressed or implied in such statements. Actual results, performance or events may differ materially from those in such statements due to, without limitation: (1) changes in general economic conditions, in particular economic conditions in NN Group’s core markets, (2) changes in performance of financial markets, including developing markets, (3) consequences of a potential (partial) break-up of the euro or European Union countries leaving the European Union, (4) changes in the availability of, and costs associated with, sources of liquidity as well as conditions in the credit markets generally, (5) the frequency and severity of insured loss events, (6) changes affecting mortality and morbidity levels and trends, (7) changes affecting persistency levels, (8) changes affecting interest rate levels, (9) changes affecting currency exchange rates, (10) changes in investor, customer and policyholder behaviour, (11) changes in general competitive factors, (12) changes in laws and regulations and the interpretation and application thereof, (13) changes in the policies and actions of governments and/or regulatory authorities, (14) conclusions with regard to accounting assumptions and methodologies, (15) changes in ownership that could affect the future availability to us of net operating loss, net capital and built-in loss carry forwards, (16) changes in credit and financial strength ratings, (17) NN Group’s ability to achieve projected operational synergies, (18) catastrophes and terrorist-related events, (19) adverse developments in legal and other proceedings and (20) the other risks and uncertainties contained in recent public disclosures made by NN Group.
Any forward-looking statements made by or on behalf of NN Group speak only as of the date they are made, and, NN Group assumes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information or for any other reason. 

This document does not constitute an offer to sell, or a solicitation of an offer to buy any securities.