10
augustus
2017
|
07:02
Europe/Amsterdam

Arthur van der Wal nieuwe directeur Movir

Samenvatting

Arthur van der Wal (1972) is benoemd tot directeur van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van de Nederlandse activiteiten van NN Group.

Arthur van der Wal (1972) is benoemd tot directeur van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van de Nederlandse activiteiten van NN Group.  De aanstelling is onderdeel van het integratieproces van Delta Lloyd met de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group. Van der Wal was tot voor kort directeur van Nationale-Nederlanden Pensioen en volgt Louis van Drunen op die zich gaat oriënteren op een nieuwe stap in zijn carrière.

Arthur van der Wal startte zijn loopbaan bij Nationale-Nederlanden in 1996 bij het collectief pensioenbedrijf. Vervolgens maakt hij de overstap naar ING Investment Management en was jarenlang in verschillende functies actief op het gebied van vermogensbeheer. In 2011 werd hij voorzitter van de directie van AZL, de pensioenuitvoerder van NN Group. In 2014 werd hij benoemd tot directeur van het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden.  Arthur van der Wal: “Ik kijk met veel plezier en een gevoel van trots terug op mijn periode bij Nationale-Nederlanden Pensioen. De overstap naar Movir zie ik als een prachtige uitdaging om van twee bedrijven met individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen één mooi geïntegreerd bedrijf te maken. Movir is voor klanten en adviseurs de beste inkomensverzekeraar van Nederland, en ik kijk er naar uit om op deze sterke basis verder te bouwen. We blijven daarom arbeidsgeschiktheid bevorderen; individueel gerichte preventie met indien noodzakelijk persoonlijke re-integratie dienstverlening".


Nationale-Nederlanden Mediarelaties

Laura van Lingen
Telefoon: 06 57 87 83 48
E-mail: laura.van.lingen@nn.nl