Ga direct naar inhoud

Dutch Dance Quiz

Wat weet jij van hits, dj’s, clubs en festivals van de afgelopen 30 jaar? Speel samen met je vrienden de Dutch Dance Quiz.

naar dutchdancequiz

Muziek is voor veel mensen belangrijk. Bijna iedereen luistert er dagelijks naar. En bij de grote gebeurtenissen in het leven is het niet weg te denken. Muziek verbindt mensen, inspireert, geeft kracht en biedt troost.

Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons. Met onze partnerships bieden we je de gelegenheid deel uit te maken van iets bijzonders op het gebied van muziek.


Dutch Dance Quiz

Nationale-Nederlanden is trotse partner van de Dutch Dance Quiz. Wat weet jij van hits, dj’s, clubs en festivals van dertig jaar Dutch Dance? Bekijk alle afleveringen van de Dutch Dance Quiz.

Nu bekijken

Dutch Dance Podcast

Luister naar unieke en onontdekte verhalen. Over lef, creativiteit en ondernemerschap in de wereld van de Dutch Dance. De podcast neemt je mee in achtergrondverhalen bij bekende hits en evenementen. Een must-hear voor danceliefhebbers van alle leeftijden.

Luister naar de Dutch Dance Podcast

NN North Sea Jazz

Sinds 2018 zijn wij trotse partner van het NN North Sea Jazz festival, een uniek muziekevenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz geniet je daar van gevestigde namen én jonge talenten in de blues, soul, funk, hiphop, world- en popmuziek.

Meer over North Sea Jazz

Black Album / White Cube

De tentoonstelling ‘Black Album / White Cube’ in de Kunsthal Rotterdam draait om muziek. Vijfendertig internationaal bekende kunstenaars tonen er werk beïnvloed door muziek. Van A$AP Rocky, Lady Gaga en Britney Spears tot Joy Division, Euromasters en The Beatles.

Meer over de tentoonstelling

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’ laat een bekende artiest zich inspireren door een werk uit de collectie van het Mauritshuis. Zo schreven Spinvis, Merol, Harrie Jekkers en Willie Wartaal al een song voor de Mauritshuis-playlist.

Meer over het het Mauritshuis met je oren

We steunen vele culturele partners. Daarmee willen we kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Zo zijn we hoofdpartner van NN North Sea Jazz en het Mauritshuis in Den Haag. We ondersteunen de Kunsthal Rotterdam, het Kunstmuseum in Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. En we reiken jaarlijks de NN Art Award uit aan een jonge, opkomende kunstenaar.

Lees alles over onze kunst- en cultuuractiviteiten