Ga direct naar inhoud

Kim nam een sabbatical: “Het gaf me nieuwe inzichten”

Kim Hobo tobt met haar gezondheid als zij en haar vriend een besluit nemen: als ze weer helemaal gezond is, gaan ze een droomreis maken om het te vieren. Anderhalf jaar later is ze fit en reist het stel drie maanden door Australië en Nieuw-Zeeland. Terug in Nederland vertelt Kim hoe het was en hoe ze het geld voor haar sabbatical bij elkaar heeft gespaard.

“We hebben drie maanden door Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. Geen werk, geen to-dolijstjes, geen mensen die dingen van je willen. We voelden ons vrij, los van ons dagelijks bestaan in Nederland. Dat was heerlijk en inspirerend!”, vertelt Kim op het terras.

“Het was een hele bijzondere reis. Door mijn ziekte heb ik lange tijd op halve kracht geleefd. Tijdens de reis, ergens op een prachtig strand, bedacht ik ineens: ‘Ik kan alles weer! Wat is het toch fijn dat we zover zijn gekomen.’ Dat vond ik echt een heel mooi moment.”

Kim vertelt hoe zij haar sabbatical financierde, terwijl ze een motorboot bestuurt.

Sparen voor een sabbatical

Profiteren van een variabele rente? Onze spaarrekening is gratis en gemakkelijk aan te vragen.

Spaarrekening openen

Sabbatical als spaardoel

De drie maanden reizen kostten een hoop geld. “We hebben onbetaald verlof aangevraagd en hebben flink gespaard. Iedere maand zetten we een vast bedrag op een aparte spaarrekening. Soms moesten we scherpe keuzes maken. Zo hebben we een familieweekend laten schieten, want dat scheelde veel geld. Na anderhalf jaar sparen hadden we voldoende geld bij elkaar.”

“Na de reis was het ook wel weer fijn om lekker thuis te zijn”, blikt Kim terug. Geïnspireerd door haar avontuur, is ze een reisblog begonnen waarmee ze anderen wil aanmoedigen om nieuwe plekken te ontdekken. Inmiddels begint het bij haarzelf alweer te kriebelen. De vrijheid en rust die we hebben ervaren, smaken naar meer. We zijn doorgegaan met sparen voor een nieuwe reis. De bestemming moeten we nog kiezen, maar dat we gaan is zeker.”

Wil je er net als Kim ook een poosje tussenuit? Of heb je een ander spaardoel? Begin dan nu met sparen. Dat kan bij Nationale-Nederlanden. Bekijk onze spaarproducten.


Wil je meer weten?