Ga direct naar: inhoud

Landbouwmaterieelverzekering

  • Voldoet aan alle eisen die de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) aan deze verzekering stelt
  • Schade aan uw eigen voertuigen en eigen gebouwen gedekt
  • Vier dekkingsvarianten en eigen risico’s mogelijk
  • Kosteloos risico-advies van onze risicodeskundigen

Zekerheid bij schade door of aan uw landbouwmaterieel

Bent u ondernemer en heeft u landbouwmaterieel, zoals een tractor, een maaimachine of een mestinjecteur? Met uw materieel kunt u per ongeluk schade veroorzaken. Met de Landbouwmaterieelverzekering van Nationale-Nederlanden beschermt u zich tegen onvoorziene kosten van materiële en letselschade die uw materieel veroorzaakt. Bent u aansprakelijk voor de schade die een ander lijdt door uw materieel? Dan bent u veelal gedekt voor de financiële gevolgen van de schade. Ook de schade aan uw eigen gebouwen en eigen voertuigen is in principe gedekt.

Voldoet aan alle wettelijke eisen

Heeft u landbouwmaterieel dat kan rijden? Dan bent u verplicht om zich te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met de Landbouwmaterieelverzekering van Nationale-Nederlanden bent u standaard verzekerd voor risico’s tijdens het werk en in het verkeer. En voldoet u aan alle eisen die de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen u stelt voor uw landbouwmaterieel.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Standaard verzekerd voor schade aan uw eigen voertuigen en eigen gebouwen

Niet alleen schade die uw materieel aan anderen veroorzaakt is gedekt. Ook bent u met de werkmaterieelverzekering goed beschermd tegen schade aan uw eigen voertuigen en eigen gebouwen. En heeft u een nieuwe machine? Dan kunt u kiezen voor de cascodekking. Deze is inclusief eigen gebrek en zonder draaiurenbeperking.

Kosteloos risico-advies van onze risicodeskundigen

Heeft u een Landbouwmaterieelverzekering? Dan brengt op uw verzoek een risico-deskundige van Nationale-Nederlanden kosteloos de meest voorkomende risico’s van uw bedrijf in kaart.

Afsluiten via uw verzekeringsadviseur

Deze verzekering kunt u op dit moment alleen afsluiten via een verzekeringsadviseur. Ook voor een premieberekening en antwoord op uw vragen kunt u terecht bij uw adviseur.

Vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt

Hoe werkt de Landbouwmaterieelverzekering?

Heeft u landbouwmaterieel? Dan bent u verplicht om zich te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor zelfrijdend materieel is de verplichte WA-dekking de basis van de Landbouwmateriaalverzekering. Deze dekt de schade als u aansprakelijk bent voor schade die anderen oplopen door uw materieel, plus de schade aan uw eigen voertuigen en gebouwen. Zowel tijdens het werk als in het verkeer. Wilt u extra dekking? Dan kiest u voor WA Casco, WA Casco Uitgebreid of WA brand/diefstal.
Voor niet-zelfrijdend materieel kunt u kiezen uit WA Casco en WA Casco Uitgebreid.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

  • Normale slijtage door gebruik of het weer
  • Schade aan gewassen die u met uw materieel bewerkt
  • Als de bestuurder niet was gemachtigd om op het voertuig te rijden
  • Schade die u expres heeft veroorzaakt

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Landbouwmaterieelverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico.

Uw premie

Uw premie

Uw premie hangt af van onder meer uw bedrijfsactiviteiten, het object dat u verzekert en de dekking die u kiest. Elke situatie is anders. Een verzekeringsadviseur doet u graag een aanbod dat bij u past.

Vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt

Dekking

Keuze uit vier dekkingen

Bepaal zelf hoe compleet uw Werkmaterieelverzekering moet zijn. U heeft de keuze uit vier dekkingen.

Uw dekking WA WA casco WA casco uitgebreid WA brand/diefstal
Aansprakelijkheid Werkrisico
WAM-materiële schade
WAM-letselschade
Gevaarlijke stoffen
Schade aan eigen voertuigen en gebouwen
Schade door brand en/of diefstal
Schade door diverse oorzaken van buitenaf
Berging, opruiming en vernietiging
Schade eigen gebrek en gevolgschade eigen gebrek
Afsluiten

Afsluiten via uw verzekeringsadviseur

Wilt u deze verzekering afsluiten voor uw bedrijf? Of wilt u meer informatie? Uw verzekeringsadviseur vertelt u alles wat u moet weten, berekent uw premie én sluit de verzekering voor u af.

Vind een adviseur bij u in de buurt

Schade melden

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade

Veelgestelde vragen
_1461676_