Ga direct naar inhoud
Ziekte en verzuim

Ziekte en verzuim

  • Persoonlijke en professionele begeleiding
  • Aanpak gericht op werkgever én werknemer
  • Zorg uit handen

Begeleiding bij verzuim en ziekte

Als je werknemer tijdelijk uitvalt, is dat heel vervelend. In de eerste plaats voor de werknemer, maar ook voor jou als werkgever. Zeker als dit langer duurt kunnen de kosten hoog oplopen. HCS* ondersteunt je graag bij verzuim en re-integratie van zieke werknemers en HCS helpt je bij de praktische uitvoering hiervan. Hun re-integratiespecialisten denken met je mee. Als het nodig is, zetten zij interventies in die het herstel en de werkhervatting van jouw werknemer versnellen. HCS werkt samen met gerenommeerde specialisten en providers. Door de proactieve begeleiding van HCS re-integreren werknemers sneller en duurzamer. En dat levert een mooie kostenbesparing voor jou op.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Wat is het ?

Het is heel vervelend als je werknemer voor een (langere) periode ziek is. Je krijgt te maken met diverse taken en verantwoordelijkheden vanuit de Wet verbetering poortwachter. HCS helpt je graag als het gaat om langdurig verzuim. Gaat het verzuim van jouw werknemer meer dan zes tot acht weken duren? Dan kun je gebruik maken van het casemanagement van HCS. Hun ervaren re-integratiespecialisten bieden een proactieve begeleiding, zodat HCS samen met jou en je werknemer tot de beste en meest duurzame oplossing komt HCS ondersteunt je en zorgt ervoor dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen rondom ziekteverzuim.

werkwijze: Arbeidsdeskundig casemanagement

Langdurig ziekteverzuim gaat gepaard met een complex dossier met verschillende aspecten. Het goed regelen van de arbodienstverlening is daarom essentieel. Krijg je te maken met een langdurig zieke werknemer? HCS kan de situatie snel voor jou in kaart brengen. HCS kijkt vanuit mogelijkheden: wat kan iemand nog wel? Op basis hiervan bieden zij een helder re-integratieplan. Daarnaast zorgt HCS ervoor dat je je als werkgever houdt aan de wettelijke verplichtingen omtrent de Wet verbetering poortwachter. Door hun manier van aanpak bij verzuim helpt HCS het verzuim terug te dringen. Op bepaalde ijkpunten doen zij een risico-inschatting en -analyse en bepaalt HCS welke stappen ze gaan nemen. Dit wordt gedaan door deskundige re-integratiespecialisten die zowel werknemer als werkgever begeleiden bij verzuim. HCS laat de zieke werknemer zelf meedenken over zijn eigen herstel. Dit bevordert een sneller en duurzamer herstel.

  • HCS kijkt naar mogelijkheden en wat iemand nog wel kan en biedt een helder re-integratieplan.
  • Een persoonlijk aanpak met een vast contactpersoon. De re-integratiespecialist kent de situatie van de werknemer en de branche waarin hij of zij werkt.
  • HCS heeft een eigen team van bedrijfsartsen en praktijkondersteuners met landelijke dekking.


* HCS is een aanbieder van diensten op het gebied van verzuim en vitaliteit. HCS is 100% onderdeel van NN Group. Natuurlijk ben je geheel vrij voor deze of soortgelijke diensten een andere aanbieder te kiezen.


Kunnen wij u helpen?