Ga direct naar inhoud
Opleidingen en trainingen

Opleidingen en trainingen

  • Trainingen op maat
  • Het aanbod voldoet aan de richtlijnen van UWV
  • Experts in verzuimbegeleiding

Grip op ziekteverzuim in jouw organisatie

Heb je als werkgever controle over het ziekteverzuim in jouw bedrijf? Of zou je hier meer over willen leren? Een verzuimbeleid opstellen en uitvoeren is lastig en vraagt de nodige kennis. Je moet je houden aan wet- en regelgeving. HCS* heeft deze kennis in huis en deelt deze kennis graag met jou. Zo werkt HCS samen met jou aan duurzame inzetbaarheid van je werknemers, zodat ze gezond aan het werk kunnen blijven.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Wat is het ?

Op dit moment biedt HCS 3 trainingen aan:

  • Open verzuimtraining
  • Verzuimtraining op maat
  • Training preventiemedewerker

De training Open verzuimtraining geeft je meer inzicht over verzuim en binnen welke wettelijke kaders je mag en kunt handelen. HCS legt uit welke vereisten het UWV stelt aan een verzuimdossier en ze gaan verder in op het voeren van verzuimgesprekken.

Als je specifiek een opleiding wilt volgen, gericht op jouw bedrijf, dan is de opleiding Verzuimtraining op maat wellicht iets voor jou. Deze training wordt compleet afgestemd op je organisatie en de situatie die er speelt. Je leert hoe je je zieke werknemers kunt ondersteunen en hen kunt re-integreren. HCS gaat in op welke rol je in dergelijke situaties hebt en oefent verzuimgesprekken. Na deze training heb je voldoende handvatten om ze direct in de praktijk toe te passen.

De training preventiemedewerker gaat over de wettelijke taken die jouw preventiemedewerker heeft, zoals het opstellen en uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), adviseren van een bedrijfsarts en eventuele andere arbodienstverleners. Hij leert welke bevoegdheden komen kijken bij een preventiemedewerker, hoe hij bepaalde taken opstelt en hoe hij zo goed mogelijk de taken kan uitvoeren. De training bestaat uit twee dagen verdeeld over twee weken. Na de eerste dag gaat hij gelijk aan de slag met de gegeven opdrachten. Hij signaleert gevaarlijke situaties en beoordeelt de risico’s in je werkomgeving.

 

Werkwijze

Staat er een training tussen die bij jouw bedrijf past? Stuur HCS dan een e-mail onder vermelding van de training die jij of je werknemer wilt volgen. Heb je een voorkeur voor een datum? Dan mag je dat in de e-mail aangegeven.

De open verzuimtraining en de verzuimtraining op maat duren een dagdeel. De training preventiemedewerker bestaat uit twee lesdagen met een interval van twee weken.


* HCS is een aanbieder van diensten op het gebied van verzuim en vitaliteit. HCS is 100% onderdeel van NN Group. Natuurlijk ben je geheel vrij voor deze of soortgelijke diensten een andere aanbieder te kiezen.


Kunnen wij u helpen?