Ga direct naar inhoud
Duurzamen inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

  • Voorkomen van verzuim
  • Persoonlijke begeleiding
  • Interventies op maat

Maak actief beleid voor duurzame inzetbaarheid

Onze omgeving verandert continu. In de nieuwe wereld van werk krijgen we te maken met nieuwe technologieën, zoals digitalisering, automatisering en robotisering. Dat vraagt aanpassingsvermogen van jou als werkgever en van jouw werknemers. Hoe zorgen we voor minder stress op de werkvloer en meer vitaliteit onder je werknemers? Een perfecte flow waarin jij en jouw werknemers niet alleen samenwerken, maar ook gezond, gemotiveerd en energiek zijn. Het belang van duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van verzuim is – juist nu – ontzettend groot.

Ontdek de vier thema’s binnen duurzame inzetbaarheid en lees hoe HCS* je kan helpen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Wat is het ?

Duurzame inzetbaarheid heeft te maken met vitaliteit, productiviteit en lekker in je vel zitten. Wat duurzame inzetbaarheid precies inhoudt, is afhankelijk van jouw bedrijf. HCS onderscheidt vier relevante thema’s binnen dit domein.

Vitaliteit

Vitaliteit is steeds belangrijker in deze snelgroeiende wereld. Hoe houd je je organisatie, dus je werknemers, veerkrachtig? Heb je een vitaliteitsplan en wat levert het op? HCS helpt je bij je vitaliteitsvraagstukken zoals:  ‘Hoe ga ik om met mentale klachten en leefstijlfactoren onder mijn werknemers?’.  

Ontwikkeling

Investeren in de ontwikkeling van je werknemers draagt bij aan een veerkrachtige organisatie. Hierdoor blijven je werknemers productief, gemotiveerd en zijn ze duurzaam inzetbaar. Denk hierbij aan arbeidsmobiliteit, wat de mogelijkheid en bereidheid biedt om van functie te kunnen én willen wisselen. HCS kan je onder andere helpen bij een individueel ontwikkelplan, (bij)scholing en (loopbaan)coaching.

Cultuur en leiderschap

Is duurzame inzetbaarheid al onderdeel van je bedrijfscultuur? Hoe motiveer je je  werknemers om vitaal en inzetbaar te blijven? HCS helpt je graag om jouw visie op duurzame inzetbaarheid scherp te krijgen binnen je organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan team coaching, vitaal leiderschap en gedragsverandering.

Werkplezier

Betrokken en enthousiaste werknemers dragen bij aan het werkplezier. Dit zorgt voor meer productiviteit en een dalend ziekteverzuim.  Hoe kun je het werkplezier van je werknemers vergroten? Een aantal aspecten zijn daarbij belangrijk:

  • Zingeving
  • Vakmanschap
  • Betrokken en bevlogenheid
  • Mentale veerkracht
  • Autonomie
  • Thuiswerken
  • Gedragsverandering
Werkwijze

Ben je nieuwsgierig hoe je duurzame inzetbaarheid kan inzetten in je organisatie? Met de Scan-Plak-Action aanpak van HCS is een duurzaam inzetbaarheidsbeleid niet meer weg te denken. Hoe pakt HCS dit aan:

Scan
Met de scan inventariseert HCS de inzetbaarheid van jouw organisatie en bekijken ze waar de risico’s zitten.

Plan
Met je bedrijfsdata en kennis uit de markt stelt HCS een concreet actieplan op, geheel afgestemd op jouw organisatie.

Action
Bepaal de interventies naar keuze op basis van dit plan. HCS volgt de effectiviteit van deze interventies. Op deze manier krijg je inzicht in de gezondheid, motivatie en betrokkenheid van je werknemers.  


* HCS is een aanbieder van diensten op het gebied van verzuim en vitaliteit. HCS is 100% onderdeel van NN Group. Natuurlijk ben je geheel vrij voor deze of soortgelijke diensten een andere aanbieder te kiezen.


Kunnen wij u helpen?