Ga direct naar inhoud

Ondernemersverhalen

Benieuwd hoe andere ondernemers omgaan met tegenslag en uitdagingen? Of ben je nieuwsgierig naar de keuzes die zij maken op het ondernemerspad? In deze interviews nemen ondernemers uit verschillende branches je mee in hun verhaal.

“Als ik strakke doelen had gesteld, was ik misschien mijn carrière misgelopen”

Janneke Niessen is succesvol tech-onderneemster en founder van CapitalT. Ze deelt haar belangrijkste ondernemerslessen in deze De Grote Drie.

Lees meer

“Je moet het makkelijk en leuk maken om iets voor een ander te doen”

Het verhaal van Stichting Jarige Job begon twaalf jaar geleden. Het was een hectische start, maar met succes. Huib deelt zijn grootste drie lessen.

Lees meer

Project Cece kiest voor duurzaam voor én achter de schermen

Marcella, Melissa en Noor bouwen aan een duurzaam modeplatform. Ze volgen hun idealen, maar zijn ook zakelijk. Hoe blijven ze trouw aan hun duurzame visie?

Lees meer

Doe mee aan ons zakelijke testpanel

Jouw mening telt. Voor de verdere ontwikkeling van onze zakelijke website zoeken wij ondernemers die graag met ons meedenken. Interesse?

Meld je dan nu aan voor het testpanel

Eeuwenoud familiebedrijf overdragen aan de nieuwe generatie

Harry Meens wil de familiebrouwerij overdragen aan zijn kinderen. Maar zo vanzelfsprekend is een overname door de nieuwe generatie niet. Lees meer.

Lees meer

Duurzaamheid tot in de kern van elk bedrijfsonderdeel

Van pr naar duurzame pr én een duurzaam personeelsbeleid. Lorette en Nynke willen het beste voor de wereld en hun personeel. Lees hoe ze dat doen.

Lees meer

“Met andere ondernemers praten had me een hoop leed kunnen besparen”

Zelf de boodschappen bezorgen met de bakfiets. En er achter komen dat je business case niet werkt. Zó verandert Pieter Pot een dal in een piek.

Lees meer

Twee compagnons, één missie en veel veranderingen

Jacob en Tomas zijn al tien jaar compagnons. Wat maakt hun samenwerking zo succesvol? En hoe houden ze hun relatie zakelijk en goed? Lees meer.

Lees meer

“Je moet als ondernemer wel uniek zijn, anders maak je geen kans”

Peggy van Snurk begint met een eenmalige liefdadigheidsactie. En staat nu aan het roer van een miljoenenbedrijf. In duurzaam, kwalitatief beddengoed.

Lees meer

“Natuurlijk gaan wij de wereld veroveren”

Dennis Deen bedacht een manier om stenen te stapelen zonder cement. Samen met compagnon Reinout Lempers is Drystack nu bezig de wereld te veroveren.

Lees meer

"In het begin werden we uitgelachen"

De beginjaren waren taai voor designbureau Valsplat. Nu runt co-founder Nils het leukste bedrijf van Nederland. Lees hier zijn drie grootste lessen.

Lees meer

Hoe het team van Stefan hem een betere leider maakt

Ondernemer Stefan controleerde alles wat zijn werknemers deden. Tot ze hem een harde boodschap gaven. Ontdek zijn verhaal.

Lees meer

"Jong moeder worden heeft gezorgd voor een ongekende drive"

Jong moeder worden is een grote verandering in Kimberley haar leven. En zorgt voor een enorme drive. Ze start een succesvol full service recruitmentbureau.

Lees meer

“Zonder lange adem red je het niet”

Homam van Studytube bedacht een online studieplatform. Met technologie verandert hij het onderwijssysteem. Hoe doet hij dit succesvol?

Lees meer

Deze horecaondernemer denkt in mogelijkheden

Creativiteit en denken in mogelijkheden; al snel kwam eigenaar van landgoed Het Rheins met een pubquiz. "De eerste keer deden er al 43 teams mee."

Lees meer

Hoe gaat het nu met de winnaar van de 1,5 meter challenge?

Marchel Schouwenaar bedacht de Bubble. Deze slimme, draagbare sensor helpt om 1,5 meter afstand te houden. Lees hoe het nu met de productontwerper gaat.

Lees meer

Zo blijf je fysiek en mentaal fit op je werk

Wat kun jij van een topsporter leren over vitaliteit op de werkvloer? Voormalig Olympisch atleet en ondernemer Patrick van Luijk deelt zijn tips.

Lees meer

Hoe gaat het nu met De Regelmeisjes?

Van een volle agenda naar lege pagina's. Kirsten van Schaik van De Regelmeisjes vertelt hoe het een jaar later met haar bedrijf gaat. Lees meer.

Lees meer

Hoe corona deze 3 bedrijven aan blijvende innovaties hielp

Innoveren ging soms enorm traag. Tijdens de coronacrisis moesten we ons allemaal aanpassen. Lees hier welke innovaties blijvend zijn, bij 3 ondernemers.

Lees meer

Zet zzp'ers in op plekken waar personeelstekorten zijn

Hiljo en Richard koppelen zzp'ers aan plekken waar een tekort aan personeel is. Lees hoe ze met ZZPvoorNL voorkomen dat talent verloren gaat.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

"Ik wil niet alleen maar voor mijn eigen gewin gaan’"

Bedrijven communiceren steeds vaker via video, podcasts of social media. Daar is muziek voor nodig. Willemijn van TAMBR speelt op deze verandering in.

Lees meer

Tafelgesprekken

In deze serie bespreken ondernemers en experts uiteenlopende onderwerpen. Van personeelsvraagstukken over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid tot innovatie en duurzaamheid.

En ook: cyberveiligheid. Een thema dat ondernemers meer dan ooit raakt.

Bekijk de gesprekken

Ondernemen doe je samen