Ga direct naar inhoud

Geldzorgen door corona? Kom in actie

Dalende inkomsten en oplopende schulden. Door de aanhoudende coronacrisis kampen veel ondernemers met geldzorgen en schulden. Maar vaak wachten ze te lang met het zoeken naar hulp. Met de campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ wil de Rijksoverheid ondernemers met geldzorgen stimuleren bijtijds aan de bel te trekken, en hun laten weten waar ze welke hulp kunnen krijgen.

Ondernemers krijgen het steeds moeilijker

Ook Nationale-Nederlanden ziet dat sommige ondernemers door de coronacrisis problemen hebben. Maar de verwachting is vooral dat ze het steeds moeilijker gaan krijgen, omdat steun vaak niet toereikend is. Ondernemers teren in op hun reserves en moeten straks uitgestelde betalingen doen. Mogelijk moeten ze zelfs steun (gedeeltelijk) terugbetalen.

Geldfit Zakelijk

Nationale-Nederlanden ondersteunt de overheidscampagne. Daarom hebben we ons verbonden aan Geldfit Zakelijk. Dit is een website waarop verschillende organisaties ondernemers helpen met hun geldzaken, zodat ze financieel fit worden en blijven. Via Geldfit Zakelijk en telefoonnummer 0800-8115 kunnen ondernemers met geldzorgen door middel van een snelle test zien of ze financieel fit zijn. Is dat niet het geval? Dan kunnen ze laagdrempelig de weg vinden naar passende schuldpreventie of -hulp en een schuldenvrije toekomst.

Hoe werkt Geldfit Zakelijk?

Via Geldfit Zakelijk kunt u zien hoe uw onderneming ervoor staat, en wie u kan helpen als u geldzorgen hebt. Het werkt eenvoudig. U beantwoordt anoniem een aantal korte vragen. Binnen een paar minuten ontdekt u hoe u er financieel voorstaat en waar u terecht kunt voor eventuele hulp. U bepaalt zelf of u contact opneemt. Alle hulp is kosteloos en vrijblijvend.

Financiële en juridische hulp

Ondernemen doe je samen. Nationale-Nederlanden vindt het dan ook belangrijk bij te dragen aan de verbetering van het financiële welzijn van ondernemers. Daarom bieden we ook financiële hulp met aangepaste betalingstermijnen, met dekkingen die passen bij de wegens de coronarestricties aangepaste ondernemingsactiviteiten, en met betaalpauzes. Zo hebben sinds het begin van de coronacrisis ruim 1.500 hypotheekklanten bij Nationale-Nederlanden een betaalpauze gekregen. Daarvan is 80 procent zzp’er. Ook hebben we met onze partner DAS kosteloos juridische expertise aangeboden.

Blijf succesvol ondernemen

Hoe de coronacrisis ook verloopt, het is moeilijk precies te voorspellen wat de financiële impact van de crisis op ondernemers is; ook omdat elke onderneming en iedere situatie anders is. Op ons kennisplatform Ondernemen doe je samen bieden wij u informatie en hulp om succesvol te kunnen blijven ondernemen, in goede en minder goede tijden.

Ondernemen doe je samen