Ga direct naar inhoud

Zorg voor je personeel

Hoe zorg je tijdens de coronacrisis voor je personeel? Hoe betrek je je werknemers bij wat er gebeurt? En wat moet je doen als een werknemer ziek wordt?

Checklist: Samenwerken op afstand

Werkt je personeel thuis vanwege het coronavirus? Met deze tips zorg je ervoor dat ze toch betrokken blijven bij alles wat er gebeurt én bij elkaar.

Lees meer over samenwerken op afstand

Mijn werknemer is ziek, wat nu?

Natuurlijk hoop je dat het niet gebeurt, maar ook jouw werknemers kunnen ziek worden van het coronavirus. Kun je van werknemers eisen dat ze niet werken als ze verkouden zijn? Wat doe je als een zieke werknemer nog in een proeftijd zit? Of ziek is als een arbeidsovereenkomst afloopt? En hoe zit het met de privacy van werknemers?

Lees mee over ziek worden van het coronavirus

Solliciteren in tijden van de coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft het werkende leven van bijna iedereen op zijn kop gezet. We werken massaal thuis en sommige sectoren liggen zelfs helemaal stil. Dit zorgt bij velen voor onzekerheid over werk en inkomen. Dat geldt ook voor mensen die nu aan het solliciteren zijn. Want hoe zeker ben je er nog van dat het bedrijf waar je solliciteert nog steeds mensen aannemen? En hoe bereid je je voor op een videosollicitatie? In dit artikel geven we zowel bedrijven als sollicitanten tips om het sollicitatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tips voor bedrijven en sollicitanten

Doe mee aan het onderzoek naar thuiswerken gedurende de coronamaatregelen

Het productief werken vraagt veel van werknemers. Juist nu is het belangrijk om te luisteren naar wat zij belangrijk vinden om er voor te kunnen zorgen dat ze zowel betrokken als productief blijven.
Naar aanleiding van bovenstaande vraagstukken starten we een onderzoek in samenwerking met onze partner Crunchr. Als werkgever krijg je inzicht in de concrete verbeteringen die mogelijk zijn binnen je organisatie op het gebied van thuiswerken.

Deelnemen aan het onderzoek

Vakantie in tijden van corona: zo regel je dat als werkgever

We zitten massaal thuis door het coronavirus. En dus zien onze vakanties er heel anders uit. Wat betekent dat voor jou als werkgever? Mag je je personeel verplichten om vakantiedagen op te nemen? En kun je vakantiedagen intrekken als het juist heel druk is door corona? Wij zetten je rechten en plichten op een rij.

Lees meer over rechten en plichten rondom vakantie en verlof

Ondernemen doe je samen