Ga direct naar inhoud

Prinsjesdag 2020

De belangrijkste maatregelen voor ondernemers

De Miljoenennota. De Rijksbegroting. Op de derde dinsdag van september vond Prinsjesdag weer plaats. Dit keer anders dan anders vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Geen rijtoer. En geen Ridderzaal. In de Grote Kerk in Den Haag las de Koning de troonrede voor. Met daarin de belangrijkste beleidsplannen van de regering voor 2021.

Bron: Rijksoverheid.nl Bron: Rijksoverheid.nl

Wat gebeurt er met de tarieven van de vennootschapsbelasting? Hoe zit het met de afbouw van de zelfstandigenaftrek? Komt er voor het industriƫle MKB een heffing op de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2? En hoe ziet het steunpakket in het kader van de coronacrisis eruit? Op Prinsjesdag maakte het kabinet de belangrijkste plannen voor 2021 bekend. Die kunnen gevolgen hebben voor u als ondernemer.

Ondernemen doe je samen. Nationale-Nederlanden gelooft in het delen van kennis. Daarom werken we nauw samen met MKB-Nederland. MKB-Nederland ziet het MKB als de drijvende kracht achter de Nederlandse economie en werkt aan een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Naar aanleiding van Prinsjesdag heeft MKB-Nederland voor u de belangrijkste aandachtspunten en analyses op een rijtje gezet.

Ondernemen doe je samen