Ga direct naar inhoud

Gezond bedrijf

Een (financieel) gezond bedrijf met vitale en veerkrachtige werknemers: dat wil iedere werkgever. Hoe je dit bereikt? We helpen je hier graag bij. Raak geïnspireerd door de ervaringen van werkgevers en experts met interviews, tips en achtergrondartikelen over goed werkgeverschap, een gezond bedrijf en vitaliteit.


Veilig werken: 8 arbeidsrisico’s om goed op te letten

Weet jij welke risico’s de werknemers in je organisatie lopen? Als je dat weet, kun je actief beleid maken op het voorkomen van ongelukken en gezondheidsklachten.

Lees meer

Hoe verbeter je het werkvermogen van werknemers?

Werkvermogen is de mate waarin een werknemer in staat is om zijn of haar werk uit te voeren. Nu, maar ook in de toekomst. Een goed werkvermogen is goed voor zowel de werknemer als voor de organisatie.

Lees meer

7 tips voor een succesvolle employee journey

Door een employee journey te ontwikkelen, zorg je ervoor dat werknemers enthousiast zijn én blijven over je organisatie. Zo maak jij van jouw werknemers echte ambassadeurs.

Lees meer

Verzuim in de bouw: waardoor komt het en hoe voorkom je het?

Al jaren ligt het ziekteverzuim in de bouw hoog. Hoe dat komt? Wij noemen 6 oorzaken. En lees onze 7 tips om dit verzuim te voorkomen.

Lees meer

Psychisch verzuim bij je werknemer herkennen, verkorten en voorkomen

Ruim een derde van het langdurend verzuim in mkb-organisaties heeft een psychische achtergrond. Hoe signaleer je psychische verzuimklachten bij je werknemer? Wat kun je als werkgever doen als het toch misgaat?

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Marieke Harmers, adviseur inzetbaarheid bij Cosis, vertelt over het duurzame inzetbaarheidsbeleid in haar organisatie en de uitdagingen waar ze tegenaan lopen.

Lees meer

Hoe houdt Bob Jacobs zijn bedrijf en medewerkers gezond?

We spraken werkgever en ervaringsdeskundige Bob Jacobs. Een van zijn projectleiders kreeg onverwacht een burn-out. Wat heeft Bob hiervan geleerd? Hoe houdt hij zijn bedrijf en medewerkers gezond?

Lees meer

De beste begeleiding bij verzuim en ook lagere kosten

Elian van Ewijk, bedrijfsleider bij Stichting activiteitencentrum Hout-Blerick ervaart volledige ontzorging met de mkb verzuim-ontzorgverzekering.

Lees meer

Werken aan gezondere werknemers en minder verzuim

Gordon Boon, HR-adviseur bij Hukseflux, vindt het belangrijk om inzicht te hebben in de psychische en fysieke gezondheid van de werknemers.

Lees meer

In één keer de juiste verzuimbegeleiding en preventie-aanpak

Tamara Kucharek, interim verandermanager bij De Haas Advocaten, zet samen met Nationale-Nederlanden en ArboNed de puntjes op de i.

Lees meer

Een passende oplossing voor een schilder die allergisch is voor verf

Samira Faïz, verantwoordelijk voor het administratieve en financiële werk binnen schildersbedrijf De Vakbroeders, helpt werknemer terugkeren naar werk.

Lees meer

Wij willen het beste uit onze mensen halen en behouden

Clemens van der Werf, HR-manager bij Qconcepts, haalt het beste uit zijn mensen door te stoppen met hiërarchie, hoge werkdruk en de duizenden regels.

Lees meer


Verzuim voorkomen met het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Ruud Lubken, hoofd financiën bij QbiQ B.V., is ervan overtuigd dat je verzuim kunt voorkomen door fysieke en mentale uitdaging direct aan te pakken.

Lees meer