Ga direct naar inhoud

Vul de factchecker in

Factchecker

Wil je weten of je op de goede weg bent met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je werknemers? Vul dan onze factchecker in en toets de huidige inspanningen binnen je organisatie op 8 cruciale onderdelen.


Er is helaas een fout opgetreden. Probeert u het later alstublieft nog eens.

1. Wees concreet


Duurzame inzetbaarheid werkt beter met een concreet doel. Is uw doel duidelijk en sluit het goed aan bij de missie van uw organisatie? Welke vaardigheden hebben uw werknemers bijvoorbeeld nodig in het jaar 2020? Stel het doel eventueel bij en maak duidelijk welke stappen nodig zijn om dat te bereiken. Zo zet u de beschikbare middelen optimaal in. Door een heldere visie en missie met werknemers te delen, begrijpen zij het belang van duurzame inzetbaarheid bovendien beter.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers verdient om verschillende redenen aandacht. Bijvoorbeeld om de technologische veranderingen in uw sector bij te houden of om de vergrijzing van uw personeelsbestand het hoofd te bieden. Bepaal het doel en maak duidelijk welke stappen nodig zijn om dat te bereiken. Welke vaardigheden hebben uw werknemers bijvoorbeeld nodig in het jaar 2020? Maak ook duidelijk waaróm zij die vaardigheden nodig hebben en welk voordeel zij daar zelf bij hebben.

* verplicht veld