Ga direct naar inhoud

6 tips voor productief thuiswerken

Dit artikel gaat over Aangenaam wonen binnen Wonen

Thuiswerken, doe jij het wel eens? Even geen afleiding van collega’s en een andere werkomgeving. Of gewoon omdat het fijn is om een dag niet in de file te staan of het openbaar vervoer te pakken. Ontdek hoe je thuis productief aan de slag gaat met deze tips voor het perfecte thuiskantoor.

Een comfortabele werkplek

Laat jij je graag inspireren door je uitzicht, zet dan je bureau haaks aan het raam, zodat je af en toe naar buiten kunt kijken. Liever geen afleiding? Installeer jezelf dan in de hoek van de kamer. Naast je werkplek, is ook je werkhouding belangrijk. Zorg daarom voor een goed afgestelde bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte. Mocht je budget het toelaten, dan kun je zelfs een stabureau of zitbal aanschaffen. Is het warm buiten? Ontdek dan hoe je je woning én jezelf koel houdt.

Haal de juiste apparatuur in huis

Door de juiste apparatuur in huis te halen, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Een grote monitor werkt nét wat prettiger dan enkel je laptopscherm. Dit is natuurlijk wel meteen een forse uitgave. Een externe muis en toetsenbord zijn iets betaalbaarder. Scan en print je veel? Met een all-in-one-scanner heb je het hele pakket in huis.

Maak het inbrekers niet te makkelijk, zeker niet met al die apparatuur in huis. Schademanager Florian geeft tips over hoe je inbraak kunt voorkomen.

Zorg voor goed bereik

Zonder razendsnelle internetverbinding ben je nergens in je thuiskantoor. Zorg daarom voor krachtig wifi-signaal en vul dit eventueel aan met een wifi-repeater. Heb je matige wifi en gebruik je een desktop? Dan kun je ook kiezen voor internet via een Ethernet-kabel. Zo download je zonder wifi je bestanden en kun je soepel content streamen.

Plan je thuiswerkdag

Probeer zo min mogelijk telefoonafspraken te plannen op je thuiswerkdag. Het loont om juist uitvoerende taken op deze dag te plannen, zodat je zonder afleiding van je collega’s aan de slag kunt. En ga efficiënt om met je tijd thuis. Dan houd je misschien nog ruimte over om proactief iets op te pakken of om je werkdag wat eerder af te sluiten.

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden is ook jouw thuiskantoor goed verzekerd.

Bereken je premie

Blijf in beweging

Het is heel gemakkelijk om nét wat langer in bed te blijven liggen, jezelf naar je laptop te verplaatsen en hier vervolgens acht uur achter te blijven zitten. Dat kan anders! Maak voor een productieve dag ’s ochtends eerst een wandeling, ga even naar buiten met de lunch en ga ook na je werkdag even de deur uit. Zo voorkom je dat de muren op je af komen.

Doe het precies zoals jíj het wil

Eén van de grootste voordelen van thuiswerken is dat je helemaal op je eigen manier kunt werken. Drink je eigen vertrouwde koffie of lievelingsthee, zet je guilty pleasure playlist op en maak een verse lunch zoals jij dat wil. Vandaag is jouw dag!


Wil je meer weten?

Mijn woning

Hoe onderhoud je jouw huis? Hoe pak je een verbouwing aan? Kun je nog besparen op je woonkosten? En hoe woon je zo veilig en duurzaam mogelijk?

Tips voor mijn woonsituatie