Ga direct naar inhoud

6 tips voor productief thuiswerken

Dit artikel gaat over Aangenaam wonen binnen Wonen

Wil je weten hoe je thuis productief aan de slag kan? Met deze tips ontdek je hoe je het perfecte thuiskantoor inricht.

Een comfortabele werkplek

Laat jij je graag inspireren door je uitzicht, zet dan je bureau haaks aan het raam, zodat je af en toe naar buiten kunt kijken. Liever geen afleiding? Installeer jezelf dan in de hoek van de kamer. Naast je werkplek, is ook je werkhouding belangrijk. Zorg daarom voor een goed afgestelde bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte. Mocht je budget het toelaten, dan kun je zelfs een stabureau of zitbal aanschaffen. Zorg er ook voor dat je werkplek lekker schoon is. In 5 stappen maak jij je woning lenteklaar.

Maak een to-do lijst

Zorg ervoor dat je ook thuis productief met je tijd om gaat. Maak een to-do lijst en bedenk per punt hoe lang je hiermee bezig bent. Dan houd je misschien nog ruimte over om proactief iets op te pakken of om je werkdag wat eerder af te sluiten. Vergeet uiteraard geen pauzes voor jezelf in te plannen!

Haal de juiste apparatuur in huis

Door de juiste apparatuur in huis te halen, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Een grote monitor werkt nét wat prettiger dan enkel je laptopscherm. Dit is natuurlijk wel meteen een forse uitgave. Een externe muis en toetsenbord zijn iets betaalbaarder. Scan en print je veel? Met een all-in-one-scanner heb je het hele pakket in huis.

Maak het inbrekers niet te makkelijk, zeker niet met al die apparatuur in huis. Schademanager Florian geeft tips over hoe je inbraak kunt voorkomen.

Zorg voor goed bereik

Zonder razendsnelle internetverbinding ben je nergens in je thuiskantoor. Zorg daarom voor krachtig wifi-signaal en vul dit eventueel aan met een wifi-repeater. Heb je matige wifi en gebruik je een desktop? Dan kun je ook kiezen voor internet via een Ethernet-kabel. Zo download je zonder wifi je bestanden en kun je soepel content streamen.

Inboedelverzekering

Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden is ook jouw thuiskantoor goed verzekerd.

Bereken je premie

Blijf in beweging

Het is heel gemakkelijk om nét wat langer in bed te blijven liggen, jezelf naar je laptop te verplaatsen en hier vervolgens acht uur achter te blijven zitten. Dat kan anders! Sta af en toe op van je werkplek en rek jezelf even uit. Of ga thuis sporten. In Thuis sporten in je eigen home gym lees je hoe je dit het beste kunt doen.

Doe het precies zoals jíj het wil

Eén van de grootste voordelen van thuiswerken is dat je helemaal op je eigen manier kunt werken. Drink je eigen vertrouwde koffie of lievelingsthee, zet je guilty pleasure playlist op en maak een verse lunch zoals jij dat wil.


Wil je meer weten?

Mijn woning

Hoe onderhoud je jouw huis? Hoe pak je een verbouwing aan? Kun je nog besparen op je woonkosten? En hoe woon je zo veilig en duurzaam mogelijk?

Tips voor mijn woonsituatie