Ga direct naar inhoud

Samenwonen, zo maak je het nog leuker

Samen een nieuwe bank uitzoeken, bepalen welke kleur jullie de muur gaan verven en lekker samen koken; samenwonen is een enorme mijlpaal in jullie relatie. Naast het regelen van alle leuke dingen, is het ook een goed moment om stil te staan bij welke praktische zaken jullie moeten regelen.

Tips voor de gezamenlijke rekening

Lees wat de voordelen zijn

Wat moet je regelen als je gaat samenwonen?

Als je gaat samenwonen dan moet er veel geregeld worden, zoals bijvoorbeeld de kosten verdelen. Wie betaalt wat? En hoe zit het met de verzekeringen? Met de Checklist Samenwonen kun je gaan afvinken wat al geregeld is!


Bekijk onze Checklist Samenwonen

Hebben jullie al een huishoudboekje?

Begin met overzicht in jullie financiën

Samenwonen met de leukste man van Nederland!

Leonie is een ex-studentje in Amsterdam en trotse eigenaar van haar blog Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Voordat ze met haar vriend ging samenwonen, zat ze met heel veel vragen. Bovendien vond ze het behoorlijk spannend!

Lees meer over je samen thuis voelen en compromissen sluiten

Samenwonen? Check je verzekeringen!

Weet je al welke verzekeringen verplicht kunnen zijn? Welke zijn handig voor extra zekerheid? En kun je besparen op verzekeringen als je met je partner op één adres geregistreerd staat? Wij vertellen je graag meer!

Lees meer over verzekeringen

Een samenlevingsvorm kiezen

Ontdek de verschillen

Appartement kopen? Check wat de VvE inhoudt!

Ben je eigenaar van een appartement? Dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Maar wat is nu eigenlijk de VvE? En waar moet je allemaal opletten als lid van de VvE?

Lees wat de VvE inhoudt