Ga direct naar: inhoud

Waarom de Verhuurhypotheek past bij het leven van Ivo

Grote verbouwingen? Ontwerper en bouwer Ivo draait zijn hand daar niet voor om. Hij verbouwde zijn eigen pand in Rotterdam-Zuid van top tot teen, waar hij samenwoont met zijn vriendin en vier kinderen. Waar anderen na zo’n grote verbouwing wellicht halverwege zouden afhaken of waren ingestort, stond Ivo te popelen om nog een pand te verbouwen. En zo gezegd, zo gedaan. Hij kocht een pand in dezelfde straat en ook dit pand kreeg een flinke metamorfose. Momenteel verhuurt hij dit pand.

Ivo is een typische levensgenieter, die werkt als hij het leuk vindt en niet omdat het moet. Het liefst ontwerpt hij mooie meubels, en ook het bouwen ervan vindt hij erg leuk. “Het ontwerpen, bedenken, inrichten. Het is iets waar ik constant mee bezig ben en geen genoeg van krijg”, vertelt Ivo. “Ik heb nogal een klusdrift. Toen ik dit pand eigenhandig had gestript en weer had opgebouwd, had ik eigenlijk wel weer zin in een volgend project. Het is een passie denk ik.”

Uiteindelijk doet hij het allemaal om een stukje ‘vrijheid’ te kopen. Zijn ultieme droom is op een grote boerderij wonen, met aangrenzend een atelier om meubels op te knappen. Met het geld dat hij nu verdient aan de tweede woning wil hij zorgen voor financiële ruimte in de toekomst.

“Door dit extra huis heb ik nu iets meer financiële ruimte. Met vier kids is het toch wel fijn om te weten dat ze straks kunnen studeren.”

Past de Verhuurhypotheek ook bij jou?

Speciaal voor permanente verhuur

Heb je de afgelopen jaren flink wat geld gespaard, maar vind je de spaarrente inmiddels wel erg laag? Dan ben je je waarschijnlijk aan het oriënteren op een andere optie om je geld te investeren.
Nationale-Nederlanden biedt daarom de Verhuurhypotheek. Hiermee kun je een huis kopen om te verhuren aan je familie of derden.

Waar moet je rekening houden?

  • Het maximale bedrag dat je kunt lenen is 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Hierbij geldt per woning een minimale lening van € 50.000,- tot maximaal € 500.000,-.
  • Zowel bestaande woningen (die al dan niet worden verbouwd), als nieuwbouwwoningen komen in aanmerking voor financiering met de Verhuurhypotheek.
  • Je kunt maximaal 4 woningen verhuren met de Verhuurhypotheek. Ook mag je maximaal 4 woningen in bezit hebben voor verhuur.
  • Je kunt bij het afsluiten van de hypotheek kiezen uit deze hypotheekvormen: Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek en Aflossingsvrije Hypotheek.
  • Voor de Verhuurhypotheek geldt een hogere rente dan voor een hypotheek voor eigen bewoning. De huidige productopslag bedraagt 1,0%.

Meer weten over de Verhuurhypotheek?

Lees alles over de Verhuurhypotheek.

Verhuurhypotheek

Maak een afspraak met hypotheekadviseur

Heb je vragen over jouw situatie en mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar je hypotheekadviseur.

Maak een afspraak voor hypotheekadvies