Ga direct naar inhoud

Basisverzekering Restitutie

Als het om uw gezondheid gaat, wilt u de beste zorg ontvangen. Wij willen dat u de regie heeft over de beste zorg. Daarom heeft u met onze restitutieverzekering vrije zorgkeuze. U bepaalt zelf naar welke arts of welk ziekenhuis u gaat. En u heeft de keuze uit meerdere aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

  • Kies de zorgverlener die u wilt.
  • Geen onverwachte kosten.
  • Extra service van Nationale-Nederlanden.

Bereken uw premie

De Zorgverzekering in het kort

Met de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering bent u goed verzekerd. Wij hebben een restitutiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverleners u gaat. Wij vergoeden de rekening volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Bovendien bieden wij u extra services. Als u een Nationale-Nederlanden Zorgverzekering heeft, kunt u:

  • Een second opinion vragen aan een (internationale) topspecialist via Best Doctors®.
  • 24/7 medische vragen stellen aan de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn.

De zorgverzekering is geschikt voor iedereen die woont of werkt in Nederland

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering. De overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. De zorg in het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie. Zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders of verzorgers.

Kosten op een rij

Voor de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering betaalt u een vaste premie per maand. In 2019 is de premie € 128,60 per maand, bij een verplicht eigen risico van € 385,-.

Sluit u uw basisverzekering via onze website af? Dan krijgt u automatisch 7% korting op de premie en 9% korting op de premie van een aanvullende verzekering. Uw premie is dan € 119,60 per maand.

Verzekert u zich collectief via uw werkgever of een ledenorganisatie? Dan krijgt u mogelijk een andere korting.

In enkele stappen aangevraagd

1. Vraag verzekering aan

U vraagt uw Nationale-Nederlanden Zorgverzekering via onze website of telefonisch aan. Tijdens de aanvraag geeft u onder andere aan of u een vrijwillig eigen risico wilt en of u deel uit maakt van een collectieve verzekering.

2. Behandeling aanvraag

Na uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestigingsmail. U bent dan nog niet verzekerd. Wij controleren eerst nog of u recht heeft op een zorgverzekering en of u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. Als u aan onze voorwaarden voldoet, dan accepteren wij uw aanvraag.

3. Uw zorg verzekerd

U ontvangt binnen tien werkdagen uw polisblad. Na ontvangst van uw polisblad krijgt u binnen een maand uw zorgpas. U vindt uw zorgpas ook in de NN App.
Via mijn.nn heeft u inzicht in uw polis, kunt u rekeningen declareren en wijzigingen doorgeven.

Bereken uw premie

Aanvullingen op uw basisverzekering

Meer informatie


Formulieren, voorwaarden en andere documenten

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Restitutieverzekering

Kunnen wij u helpen?