Ga direct naar inhoud

Kleine stijging zorgpremie 2023

De premie voor de Zorg Vrij basisverzekering van Nationale-Nederlanden voor 2023 is € 137,45 per maand. Dit is een stijging van € 5,30 ten opzichte van 2022*. Daarmee blijft Nationale-Nederlanden ruim onder de gemiddelde stijging van ruim € 10,- per maand. Om de premiestijging voor klanten zo laag mogelijk te houden, zet Nationale-Nederlanden Zorg reserves vanuit het eigen vermogen in.

* De verandering van jouw premie kan anders zijn door mogelijke korting die je in 2022 kreeg.

5 bespaar- en betaaltips

Het leven is duur op het moment. Dat snappen we. Veel mensen maken bewuste keuzes waar ze hun geld aan uitgeven. Je kunt helaas niet zonder basisverzekering: het is belangrijk én verplicht in Nederland. Gelukkig zijn er manieren om de kosten voor je zorgverzekering omlaag te brengen, of betalen makkelijker te maken. We delen onze tips met je!

Kies de verzekering die bij jou past

Als je veel zorg verwacht, is onze Zorg Vrij zorgverzekering jouw beste keuze. Heb je voldoende aan een goede basis? Kies dan voor de Zorg Voordelig verzekering, tegen een lagere premie. Je kunt allebei de basisverzekeringen uitbreiden met een aanvullende verzekering die aansluit bij jouw situatie.

Check welk pakket het beste bij jou past. Wil je persoonlijk advies op basis van jouw zorgbehoeften en financiële situatie? Neem dan contact op met een adviseur bij jou in de buurt.


Sluit je aan bij een collectief

Nationale-Nederlanden heeft afspraken met verschillende werkgevers en organisaties. Dit betekent dat je voordelen krijgt als werknemer, lid of gepensioneerde. Bijvoorbeeld korting op je aanvullende verzekering. En soms extra dekking. Bekijk of jouw werkgever of organisatie ook afspraken met ons heeft gemaakt.


Verhoog je vrijwillige eigen risico (als het kan!)

Verwacht je weinig of geen zorg uit de basisverzekering te gebruiken? Dan kun je je vrijwillig eigen risico verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op de premie van jouw basisverzekering. Je kunt je eigen risico in enkele stapjes verhogen, met maximaal € 500,-. Dat bedrag komt bovenop het verplicht eigen risico van € 385,-. Het is natuurlijk belangrijk dat je het hogere eigen risico wel kunt betalen als dat nodig is.

Wil je graag weten welke zorg van het eigen risico betaald wordt? En wat die zorg ongeveer kost? Op deze pagina kun je hier meer over lezen en kosten vergelijken.


Betaal je premie per kwartaal, halfjaar of jaar

Je krijgt korting als je ervoor kiest om de premie voor jouw zorgverzekering per kwartaal, halfjaar of jaar te betalen. De korting is als volgt:

  • 0,5% korting als je per kwartaal vooruit betaalt
  • 1% korting als je per halfjaar vooruit betaalt
  • 2% korting als je per jaar vooruit betaalt

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering.


Kies zelf wanneer je zorgpremie wordt afgeschreven

Als je je premie via een automatische incasso betaalt, dan schrijven wij de premie standaard af op de eerste dag van de maand. Komt dit jou niet goed uit? Kies dan zelf het moment waarop wij de premie afschrijven. Je kunt kiezen uit vijf momenten:

  • De laatste week van de voorgaande maand
  • De eerste week van de maand
  • De tweede week van de maand
  • De derde week van de maand
  • De vierde week van de maand

Je past dit online aan in Mijn NN Zorgverzekering. Log in met je DigiD en regel het direct.

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact