Ga direct naar inhoud

Zorggenoot maakt mantelzorg een beetje makkelijker vol te houden

Maar liefst 45% van alle medewerkers verwacht binnen afzienbare tijd mantelzorg te verlenen. Dat gebeurt soms heel plotseling, als een kind, partner of ouder ineens (veel) meer zorg nodig heeft. Ineens moet je allerlei extra ballen hooghouden. Niet voor niets speelt mantelzorg een rol bij 18% van de ziekmeldingen door alle medewerkers in Nederland.

Jij hebt een Collectieve Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden. Daarom kun jij gebruik maken van onze exclusieve samenwerking met Zorggenoot. Dat initiatief helpt je graag met alles wat er komt kijken bij mantelzorg, bijvoorbeeld als het je een beetje boven het hoofd groeit.

Ga naar Zorggenoot

Wat doet Zorggenoot?

Zorggenoot helpt je de balans tussen werk en (mantel)zorg te herstellen. Je kunt contact opnemen voor een luisterend oor, vragen om praktische hulp en persoonlijke ondersteuning krijgen als er meer moet gebeuren. Jij blijft vitaler, jouw dierbare ontvangt de beste zorg en samen met jouw werkgever of leidinggevende vind je de beste manier om met de situatie om te gaan.

Het blijkt dat 71% van de medewerkers mantelzorg pas met de werkgever bespreekt als het eigenlijk niet meer gaat. Zorggenoot verlaagt die drempel. Je kunt bellen met de Zorggenoot Hulplijn, iedere keer dat je even wilt overleggen of als je concrete hulp kunt gebruiken. En heb je meer ondersteuning nodig? Dan verwijst Zorggenoot je door naar een mantelzorgmakelaar, aangesloten bij de Branchevereniging Mantelzorgmakelaars. Dat is een professional die je helpt met alle regeltaken rond de zorg. De mantelzorgmakelaar wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering van Nationale-Nederlanden.

Verhalen van andere mantelzorgers zoals jij

Op Zorggenoot.nl lees je bijvoorbeeld over de ervaringen van:

  • Leidy (62): ‘Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet had’
    Na wekenlang onderzoek op internet probeerde ze een aanvraag in te dienen. Het duizelde haar door de regels, richtlijnen, voorwaarden en uitzonderingen waar ze mee te maken kreeg. Een mantelzorgmakelaar heeft haar erbij geholpen, zodat ze nu weer voor haar man kan zorgen.
  • Corinne (48): ‘Wij hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield’
    Toen haar schoonmoeder overleed nam ze de zorg voor haar schoonvader op zich. Hij heeft de ziekte van Parkinson, al wist ze daar eigenlijk niets van. Ze rolde in haar rol als mantelzorger. Zorggenoot heeft haar geholpen met de balans tussen werk en zorg.
  • Peggy (51): ‘Ik merkte dat Isa echt naar me luisterde en naast me stond’
    Ze zorgt voor haar demente man en wilde een traplift aanvragen om hem te kunnen douchen. De traplift is er (nog) niet, maar Peggy vond in Zorggenoot wel het luisterend oor waar ze veel behoefte aan heeft. Ze heeft weer hoop en kan met de frustraties omgaan.

Praktisch: Zo neem je vrijblijvend contact op

Zorg je voor een kind, partner, ouder of vriend(in) en loop je soms tegen de grenzen aan van wat je voor elkaar krijgt? Ook als je gewoon behoefte hebt om jouw verhaal te delen of als je een paar specifieke vragen hebt is Zorggenoot voor jou geschikt.

Je kunt in drie eenvoudige stappen vragen om de hulp die je nodig hebt:

1. Vul online jouw gegevens in

Ga naar Zorggenoot en vul jouw gegevens in.

2. Zorggenoot neemt contact met je op

Een medewerker neemt contact met je op om je aanmelding te verwerken.

3. Bel de Hulplijn en spreek een betrokken medewerker

Als je de Hulplijn belt probeert een medewerker je te bieden wat je nodig hebt. Als dat niet meteen lukt word je doorverwezen naar een erkende mantelzorgmakelaar.

Ga naar Zorggenoot