Ga direct naar inhoud

Leefstijlcoach Online

De gratis online coach die je meer inzicht geeft in jouw eigen leefstijl.

Bij Nationale-Nederlanden vinden wij een gezonde leefstijl belangrijk. Daarom bieden wij je de Leefstijlcoach Online. Deze online coach geeft je meer inzicht in jouw eigen leefstijl. Daarnaast draagt het bij aan de bewustwording voor een gezonde leefstijl. De Leefstijlcoach is onderdeel van onze module Fit.

Lees meer over de module Fit

Online werken aan je leefstijl

Met de Leefstijlcoach Online kun je op een goede en snelle manier werken aan jouw leefstijl. Het programma helpt je jouw vitaliteit te verbeteren, stress te verminderen en ziekte te voorkomen. Je kunt leren om je goed te voelen en gezonde keuzes te maken. Dit doe je wanneer je wilt. Je hebt namelijk altijd toegang tot de Leefstijlcoach Online.

Keuze uit vier modules

De Leefstijlcoach Online bestaat uit vier modules. Iedere module behandelt een bepaald gezondheidsthema. Je kiest de module die je interessant vindt of je volgt ze allemaal.

Gezonde voeding

Ben je niet tevreden over je gewicht? Moet je om medische redenen op je voeding letten? Of wil je ‘gewoon’ gezonder eten? De Voedingscoach helpt je bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Om dat te bereiken, krijg je 12 weken lang opdrachten, tips, tools en e-mails.

Om je eetpatroon, gewicht en fitheid in beeld te brengen, begin je met een test. Na de test bepaal je je doel voor de komende 12 weken. Aan de hand van de ingevulde gegevens berekent de Voedingscoach je adviesgewicht.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan! Je hebt de keuze uit diverse uitdagende opdrachten. Zo leer je gezond koken, knelpunten herkennen en kom je erachter welk type eter je bent.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Gezonde Voeding.

Stoppen met roken

Roken is ongezond en kost veel tijd en geld. Genoeg redenen dus om ermee te stoppen. Maar het is zo moeilijk. De Stoppen met roken-coach begeleidt je stap voor stap bij het stoppen met roken. Van een goede voorbereiding tot een uitgebreide nazorg, zodat het je deze keer écht lukt.

Om jouw lichamelijke conditie in beeld te krijgen, begin je met een test. Voordat je gaat stoppen, brengen we in kaart hoeveel je nu gemiddeld rookt en hoeveel geld je dit kost. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, zie je direct hoeveel het roken je per dag kost. Zeg nu zelf: elke euro die je aan deze slechte gewoonte besteedt, is er toch één te veel? Aan de hand van jouw gegevens heeft de Stoppen met roken-coach een stopdatum voor je berekend. Had je zelf een andere stopdatum in gedachten? Dan kun je de datum aanpassen. Daarna is het grote moment aangebroken: tijd om aan de slag te gaan! Natuurlijk gooien we je niet direct in het diepe. Je krijgt opdrachten om je te helpen met het stoppen.

De opdrachten begeleiden je in elk stadium van je stoppoging: voordat je stopt, op de stopdatum en in de weken erna. Dat kun je vast wel gebruiken!

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Stoppen met roken.

Vitaal en energiek

Lekker in je vel zitten heeft te maken met energie en vitaliteit. Als je goed in je vel zit en je voelt je vitaal en energiek, dan kun je beter presteren. Ook hou je tijd over voor leuke dingen, zoals vrienden, hobby's en sport. Kortom: hoe meer energie je hebt, hoe blijer en gelukkiger je bent.

Hoe vitaal en energiek ben je? Waar krijg je energie van en wat kost je juist energie? Lukt het je om te ontspannen en weer op te laden, of kun je hier wel wat begeleiding bij gebruiken? Als je klaar bent met deze module, weet je hoe je moeheid en spanningen kunt omzetten in vitaliteit en energie. Zo kun je nog meer genieten van het leven.

In het begin van de module breng je je energie en vitaliteit in kaart. Vervolgens krijg je tips en oefeningen om meer in balans te komen en te ontspannen. Zo brengt je je energie weer op peil. Ter afsluiting krijg je tips en opdrachten die je helpen energiek en vitaal te blijven.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Vitaal en energiek.

Assertiviteit

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Cijfer je jezelf weg? Ga je conflicten meestal uit de weg? Vind je nee zeggen moeilijk?

Assertief zijn is vaak lastig. Je wilt namelijk de gevoelens van een ander niet kwetsen, maar je wilt wel voor jouw eigen belangen opkomen. De ene persoon geeft teveel toe, terwijl een ander juist te direct of tactloos zijn mening geeft. De uitdaging is om een goede balans te vinden: je komt op voor jezelf, maar houdt daarbij ook de relatie met de ander goed.

De Assertiviteitstest laat zien hoe assertief je bent. Dit gebeurt aan de hand van jouw antwoorden op 16 stellingen. De deelonderwerpen ''Nee' zeggen', 'Verzoek doen', 'Feedback geven' en 'Feedback ontvangen' komen in de test aan bod.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Assertiviteit.


Hoe werkt het?

Je kunt zelfstandig gebruikmaken van de vier online modules. De modules ‘Gezonde Voeding’ en ‘Stoppen met roken-coach’ duren ongeveer 12 weken. Binnen deze twee modules krijg je opdrachten en advies aan de hand van de persoonlijke gegevens die je invult. Om ervoor te zorgen dat je niet elke keer jouw gegevens moet invullen, moet je je voor deze modules eenmalig inschrijven. De andere twee modules maken geen gebruik van persoonlijke gegevens. Hiervoor hoef je je niet eerst in te schrijven. Je kunt zo vaak gebruikmaken van de online modules als je wilt.

De persoonlijke gegevens die je invult tijdens het gebruik van de online modules, zullen niet met derden worden gedeeld en zijn alleen voor jezelf inzichtelijk.

Samenwerking met Care2U en Medicinfo

Leefstijlcoach Online is een samenwerking tussen Care2U, Medicinfo en Nationale-Nederlanden. Care2U en Medicinfo houden zich met zorgvernieuwing in de breedste zin van het woord.
Kijk voor meer informatie op de website van Care2U of de website van Medicinfo.

Meer informatie?

Heb je vragen over de Leefstijlcoach of over je gezondheid? Bel dan tegen lokaal tarief de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn via 026 353 5312. Zo krijg je met één telefoontje deskundig advies, 24 uur per dag, 7 dagen per week.