Ga direct naar inhoud

Leefstijlcoach Online

De gratis online coach die je meer inzicht geeft in jouw eigen leefstijl.

Bij Nationale-Nederlanden vinden wij een gezonde leefstijl belangrijk. Daarom bieden wij u gratis de Leefstijlcoach Online. Deze online coach geeft u meer inzicht in uw eigen leefstijl. Daarnaast draagt het bij aan de bewustwording voor een gezonde leefstijl. De Leefstijlcoach is onderdeel van onze module Fit. Deze krijgt u gratis bij uw basisverzekering.

Lees meer over de module Fit

Online werken aan uw leefstijl

Met de Leefstijlcoach Online kunt u op een goede en snelle manier werken aan uw leefstijl. Het programma helpt u uw vitaliteit te verbeteren, stress te verminderen en ziekte te voorkomen. U kunt leren om u goed te voelen en gezonde keuzes te maken. Dit doet u wanneer u wilt. U heeft namelijk altijd toegang tot de Leefstijlcoach Online.

Keuze uit vier modules

De Leefstijlcoach Online bestaat uit vier modules. Iedere module behandelt een bepaald gezondheidsthema. U kiest de module die u interessant vindt of u volgt ze allemaal:

Gezonde voeding

Bent u niet tevreden over uw gewicht? Moet u om medische redenen op uw voeding letten? Of wilt u ‘gewoon’ gezonder eten? De Voedingscoach helpt u bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Om dat te bereiken, krijgt u 12 weken lang opdrachten, tips, tools en e-mails.

Om uw eetpatroon, gewicht en fitheid in beeld te brengen, begint u met een test. Na de test bepaalt u uw doel voor de komende 12 weken. Aan de hand van de ingevulde gegevens berekent de Voedingscoach uw adviesgewicht.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan! U heeft de keuze uit diverse uitdagende opdrachten. Zo leert u gezond koken, knelpunten herkennen en komt u erachter welk type eter u bent.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Gezonde Voeding.

Stoppen met roken

Roken is ongezond en kost veel tijd en geld. Genoeg redenen dus om ermee te stoppen. Maar het is zo moeilijk. De Stoppen met roken-coach begeleidt u stap voor stap bij het stoppen met roken. Van een goede voorbereiding tot een uitgebreide nazorg, zodat het u deze keer écht lukt.

Om uw lichamelijke conditie in beeld te krijgen, begint u met een test. Voordat u gaat stoppen, brengen we in kaart hoeveel u nu gemiddeld rookt en hoeveel geld u dit kost. Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, ziet u direct hoeveel het roken u per dag kost. Zeg nu zelf: elke euro die u aan deze slechte gewoonte besteedt, is er toch één te veel? Aan de hand van uw gegevens heeft de Stoppen met roken-coach een stopdatum voor u berekend. Had u zelf een andere stopdatum in gedachten? Dan kunt u de datum aanpassen. Daarna is het grote moment aangebroken: tijd om aan de slag te gaan! Natuurlijk gooien we u niet direct in het diepe. U krijgt opdrachten om u te helpen met het stoppen.

De opdrachten begeleiden u in elk stadium van uw stoppoging: voordat u stopt, op de stopdatum en in de weken erna. Dat kunt u vast wel gebruiken!

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Stoppen met roken.

Vitaal en energiek

Lekker in je vel zitten heeft te maken met energie en vitaliteit. Als u goed in uw vel zit en u voelt zich vitaal en energiek, dan kunt u beter presteren. Ook houdt u tijd over voor leuke dingen, zoals vrienden, hobby's en sport. Kortom: hoe meer energie u heeft, hoe blijer en gelukkiger u bent.

Hoe vitaal en energiek bent u? Waar krijgt u energie van en wat kost u juist energie? Lukt het u om te ontspannen en weer op te laden, of kunt u hier wel wat begeleiding bij gebruiken? Als u klaar bent met deze module, weet u hoe u moeheid en spanningen kunt omzetten in vitaliteit en energie. Zo kunt u nog meer genieten van het leven.

In het begin van de module brengt u uw energie en vitaliteit in kaart. Vervolgens krijgt u tips en oefeningen om meer in balans te komen en te ontspannen. Zo brengt u uw energie weer op peil. Ter afsluiting krijgt u tips en opdrachten die u helpen energiek en vitaal te blijven.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Vitaal en energiek.

Assertiviteit

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen? Cijfert u uzelf weg? Gaat u conflicten meestal uit de weg? Vindt u nee zeggen moeilijk?

Assertief zijn is vaak lastig. U wilt namelijk de gevoelens van een ander niet kwetsen, maar u wilt wel voor uw eigen belangen opkomen. De ene persoon geeft teveel toe, terwijl een ander juist te direct of tactloos zijn mening geeft. De uitdaging is om een goede balans te vinden: u komt op voor uzelf, maar houdt daarbij ook de relatie met de ander goed.

De Assertiviteitstest laat zien hoe assertief u bent. Dit gebeurt aan de hand van uw antwoorden op 16 stellingen. De deelonderwerpen ''Nee' zeggen', 'Verzoek doen', 'Feedback geven' en 'Feedback ontvangen' komen in de test aan bod.

Direct aan de slag? Start vandaag met de module Assertiviteit.


Hoe werkt het?

U kunt zelfstandig gebruikmaken van de vier online modules. De modules ‘Gezonde Voeding’ en ‘Stoppen met roken-coach’ duren ongeveer 12 weken. Binnen deze twee modules krijgt u opdrachten en advies aan de hand van de persoonlijke gegevens die je invult. Om ervoor te zorgen dat u niet elke keer uw gegevens moet invullen, moet u zich voor deze modules eenmalig inschrijven. De andere twee modules maken geen gebruik van persoonlijke gegevens. Hiervoor hoeft u zich niet eerst in te schrijven. U kunt zo vaak gebruikmaken van de online modules als u wilt.

De persoonlijke gegevens die u invult tijdens het gebruik van de online modules, zullen niet met derden worden gedeeld en zijn alleen voor uzelf inzichtelijk.

Samenwerking met Care2U en Medicinfo

Leefstijlcoach Online is een samenwerking tussen Care2U, Medicinfo en Nationale-Nederlanden.
Care2U en Medicinfo houden zich met zorgvernieuwing in de breedste zin van het woord.
Kijk voor meer informatie op de website van Care2U of de website van Medicinfo.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de Leefstijlcoach of over uw gezondheid? Bel dan tegen lokaal tarief de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn via 026 353 5312. Zo krijgt u met één telefoontje deskundig advies, 24 uur per dag, 7 dagen per week.