Ga direct naar inhoud


Zorgverzekering afsluiten

Met extra korting voor jou als klant

 • Tot 20% korting op je Zorg Vrij aanvullende verzekering
 • Mogelijke collectiviteitskorting
 • Extra services die je ontzorgen

Bereken je premieZorg Vrij: Zeker weten dat je goed zit

De Zorg Vrij zorgverzekering (combinatiepolis) van Nationale-Nederlanden is er voor mensen die alles goed willen hebben geregeld. Voor jou als klant van Nationale-Nederlanden hebben we een mooi aanbod. Sluit je de Zorg Vrij verzekering af, dan krijg je tot 20% korting op je aanvullende verzekering.

Let op: Er is geen klantkorting voor de andere zorgverzekering, Zorg Voordelig.

In vier stappen een passende zorgverzekering

Hulp nodig bij het kiezen van je zorgverzekering?

Basisverzekering Zorg Vrij

Iedereen in Nederland heeft recht op dezelfde zorg uit de basisverzekering. Waar je terecht kunt, kan wel verschillen. Met Zorg Vrij kun je rekenen op extra services.

 • Ruime keuzevrijheid met Zorg Vrij
 • Sneller aan de beurt met wachtlijstbemiddeling
 • 7 dagen per week medisch advies via de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app
 • Second opinion via Best doctors®
 • Vind de zorgverlener die bij jou past met de Zorgvergelijker

Meer over de basisverzekering Zorg Vrij

Aanvullende zorgverzekering Zorg Vrij

Je kunt je basiszorgverzekering uitbreiden met één van onze aanvullende zorgverzekeringen en een tandartsverzekering. Bij de aanvullende pakketten heb je de volgende voordelen:

 • 100% vergoeding van spoedzorg in het buitenland
 • Vervangende mantelzorg
 • Tot € 10.000,- tandongevallendekking
 • Meegroeiservice om je verzekering tussentijds op te schalen als het nodig is
 • Geen medische selectie
 • Een gelijke premie voor alle leeftijden

Meer over de aanvullende verzekeringen van Zorg Vrij

Tandartsverzekering

Met de TandenGaaf tandartsverzekering kies je zelf wat je maximaal vergoed wilt krijgen voor behandelingen bij de tandarts en mondhygiënist.

Bekijk de dekkingen

Veranderingen zorgverzekering 2023

Elk jaar wijzigen de overheid en zorgverzekeraars onderdelen van de zorgverzekering.

Bekijk wat er in 2023 wijzigt

10 redenen om voor Zorg Vrij van Nationale-Nederlanden te kiezen

1. Combinatiepolis: in de meeste gevallen 100% vergoeding

Zorg Vrij is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig, ook als wij geen contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze.

Er zijn een paar uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie? Dan vergoeden wij alsnog 75% van de rekening. En nooit meer dan het maximumtarief. 

Bekijk alle vergoedingen

2. Unieke aanvullende zorgverzekeringen

Je hebt bij Zorg Vrij de keuze uit zeven aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Je kunt deze zelf samenstellen, of kiezen voor een zorgbundel.

Bekijk de vier zorgbundels:

Bekijk alle aanvullende verzekeringen

3. Korting op cursussen, trainingen en hulpmiddelen, sportschool en meer

Volg een online EHBO-cursus met korting en kies uit ‘gezin’, ‘mantelzorg’ of ‘sport’. Ook krijg je korting op:

 • Aanvullende mantelzorg
 • Zorghulpmiddelen van Medipoint
 • Allergeenvrij bedtextiel
 • Batterijen voor hoortoestellen
 • Oordoppen
 • Je abonnement voor de sportschool

Bekijk alle voordelen

4. Direct declareren via de NN App of Mijn NN zorgverzekering

Je zorgkosten declareer je makkelijk en snel. Gebruik de NN App of ga naar Mijn NN Zorgverzekering. Maak een foto van je rekening, vul enkele vragen in en binnen vijf dagen is je rekening verwerkt.

De zorgpas zit ook in de NN App. Zo heb je hem altijd bij de hand.

5. Korting als je de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betaalt

Standaard betaal je premie per maand. Maar je krijgt korting als je jouw premie per kwartaal, halfjaar of jaar vooruitbetaalt. De korting is als volgt:

 • 0,5% korting als je per kwartaal vooruit betaalt.
 • 1% korting als je per halfjaar vooruit betaalt.
 • 2% korting als je per jaar vooruit betaalt.

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering. Of pas het aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct

6. Bepaal zelf wanneer we de premie afschrijven

Bij een automatische incasso schrijven we de premie op de eerste dag van de maand af. Misschien komt dit bij jou niet goed uit. In dat geval kun je het moment aanpassen. Kies uit vijf momenten:

 • De laatste week van de maand ervoor
 • De eerste week van de maand
 • De tweede week van de maand
 • De derde week van de maand
 • De vierde week van de maand

Je past dit gemakkelijk aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct

7. Kies zelf je eigen risico en betaal gespreid

Voor de basisverzekering geldt voor iedereen van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf betaalt. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen. Hierdoor betaal je een lagere premie. Verhogen van het eigen risico kan met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,- bovenop je verplichte eigen risico van € 385,-. Het maximale eigen risico is dus € 885,-.

Wanneer geldt het verplichte eigen risico?

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico. Je betaalt geen eigen risico bij:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontroles van nier- of leverdonoren
 • Reiskosten gemaakt door een donor voor transplantatie
 • Ketenzorg (bij ketenzorg stemmen verschillende zorgverleners af hoe ze je het beste kunnen behandelen)
 • Verpleging en verzorging vanuit de wijkverpleging
 • Ook voor zorg die je aanvullende verzekering of tandartsverzekering vergoedt, geldt het eigen risico niet.

Gespreid betalen eigen risico

Wil je het eigen risico niet in één keer betalen als je zorgkosten hebt gemaakt? Bij Nationale-Nederlanden kun je het gespreid vooruitbetalen. Je betaalt dan van maart tot en met december € 38,50 bovenop je premie.

Heb je het eigen risico gespreid betaald en het bedrag aan het einde van het jaar niet helemaal opgemaakt? Dan ontvang je dat op je rekening in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Log in met je DigiD en regel het direct.

8. Stel 7 dagen per week je zorgvragen

Stel dat je ’s avonds bij het uitlaten van je hond je enkel verstuikt. Dan vind je het misschien vervelend om zo laat nog de huisarts te bellen. Of je hebt een teek op je hand, na een wandeling in het bos. Hoe haal je die teek weg? Voor dat soort situaties hebben wij de Vraag de dokter app en de Gezondheidslijn.

Vraag de dokter app

Met de app Vraag de dokter kun je ook ’s avonds en in het weekend appen met een verpleegkundige. Deze kan een arts raadplegen als dat nodig is. Je kunt een foto meesturen en je situatie wordt zo snel mogelijk bekeken. Zo weet je snel wat je moet doen.

Vraag de dokter wordt uitgevoerd door MedicInfo. Je kunt de app gratis gebruiken. Jouw medische gegevens behandelt MedicInfo vertrouwelijk en deelt zij niet met Nationale-Nederlanden.

Gezondheidslijn

Met de Gezondheidslijn heb je 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegang tot medisch advies. Je krijgt een verpleegkundige aan de lijn, die je zorgvraag beantwoordt. Weet die het antwoord niet? Dan overlegt de verpleegkundige met een arts.

Lees meer over de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app

9. Check eenvoudig verdachte plekjes op je huid met SkinVision

Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te genezen is. Met de SkinVision app laat je gratis en vrijblijvend plekjes op je huid checken. Binnen dertig seconden krijg je een inschatting van het risico. Is het risico hoog, dan bekijkt een arts de foto en krijg je binnen twee dagen aanvullend advies.

De SkinVision app is eigendom van SkinVision. Dit is een officiële kliniek voor dermatologie, die je kan doorverwijzen naar je huisarts. De kosten voor het advies vallen niet onder het eigen risico en worden volledig gedekt.

Lees meer en download de app

10.Korting op brillen en lenzen

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je korting op brillen, zonnebrillen en contactlenzen bij Eye Wish Opticiens, Specsavers en Pearle.

Bekijk de korting

In drie stappen je zorgverzekering 2023 geregeld

Stap 1. Nieuwe zorgverzekering aanvragen

Vraag je zorgverzekering makkelijk aan via onze website of telefonisch via 026 353 53 53. Weet je niet goed welk pakket je moet hebben? Start de Pakketvinder of vraag advies bij een adviseur.

Stap 2. Behandeling aanvraag

Na je aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail. Je bent dan nog niet verzekerd. We controleren eerst je aanvraag.

Stap 3. Je bent verzekerd

Je ontvangt binnen tien werkdagen je polisblad. Sluit jij je nieuwe zorgverzekering bij ons af voor 1 januari 2023? Dan zorgen wij ervoor dat jouw huidige zorgverzekering wordt stopgezet. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Direct met korting afsluiten

Voorwaarden
 • Je kunt aanspraak maken op de voordelen uit het collectieve contract ‘Nationale-Nederlanden Klantvoordeel’ (20% korting op de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen van Zorg Vrij) als je beschikt over een financieel product bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. en/of Nationale-Nederlanden Bank N.V.
 • Deze actie is geldig bij een aanvraag voor 31 januari en is onder voorbehoud van acceptatie van je zorgverzekering, waaronder de aanvullingsmodules.
 • Nationale-Nederlanden Zorg behoudt zich het recht om op ieder moment te toetsen of jij het recht hebt op het “Nationale-Nederlanden Klantvoordeel’ van Nationale-Nederlanden Zorg.

Alle formulieren, voorwaarden en andere documenten

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact