Ga direct naar: inhoud

Wat kost uw behandeling?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaalt u voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Nationale-Nederlanden geeft u graag meer inzicht.

Weten waar u voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want u wilt weten waar u voor betaalt. Door tarieven openbaar te maken, kunt u de prijzen bij verschillende zorgverleners van tevoren vergelijken. Dat loont direct als de behandeling binnen uw eigen risico valt: doet een andere zorgverlener hetzelfde onderzoek voor een lagere prijs? Dan betaalt u minder. En kunt u achteraf beter controleren of uw rekening wel klopt.

Welke tarieven kunt u vinden in onze tarieventool?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die u zelf moet betalen. Het gaat om behandelingen bij:

  • Gecontracteerde ziekenhuizen
  • Zelfstandige behandelcentra
  • Gekwalificeerde stoppen met roken begeleiders (exclusief eventuele medicijnen of nicotinevervangende middelen).

U kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten u gaat krijgen. En om de prijzen te vergelijken.

De prijs zegt niets over de kwaliteit?

Het is prettig om de prijs voor uw behandeling te vergelijken. Maar u wilt natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de zorg is. In onze Zorgvinder ziet u hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kiest u zelf de zorgaanbieder die het beste bij u past.

Wat kost mijn behandeling?


Kunnen wij u helpen?