Ga direct naar inhoud

Wijkverpleging - verpleging en verzorging thuis

Heeft u hulp nodig bij het opstaan, wondverzorging of bij het leren omgaan met een stoma? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor verpleging en bijbehorende persoonlijke verzorging die u thuis ontvangt. Wijkverpleging krijgt u vergoed vanuit uw basisverzekering.

Wat krijgt u vergoed in 2019?

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering - 100% wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Voor Verpleging en Verzorging thuis zijn wettelijke tarieven vastgesteld. Dit betekent dat de zorgverlener niet meer mag declareren dan deze wettelijke tarieven. Bekijk het Reglement Persoonsgebonden budget voor verpleging en verzorging [PDF] .
Alle aanvullende verzekeringen Geen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen voor verpleging en verzorging (wijkverpleging).

Eigen risico

U heeft geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kunt voor deze vormen van wijkverpleging terecht bij zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener.

Wat u verder moet weten

  • Wilt u uw zorg regelen met een niet-gecontracteerde zorgverlener? Vraagt u dan met het aanvraagformulier toestemming aan.
  • Wilt u uw verpleging en bijbehorende persoonlijke verzorging zelf regelen? Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) voor wijkverpleging aanvragen. Lees hoe dit werkt.
  • U heeft een verwijzing nodig van een wijkverpleegkundige, huisarts of medisch specialist. Heeft u verpleegkundige zorg nodig als gevolg van medisch specialistische zorg? Dan heeft u een verwijzing nodig van een medisch specialist, physician assistant of verpleegkundig specialist.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?