Ga direct naar inhoud

Spataderen

Spataderen zijn verwijde aderen. Deze komen meestal voor in de benen. Ze ontstaan omdat de klepjes in de aderen niet goed sluiten, waardoor het bloed minder goed weer naar boven stroomt. De druk in de aderen wordt hierdoor hoger, waardoor de aderen uitzetten. Dit resulteert in verdikte, blauwe aderen.

Wat krijgt u vergoed in 2019?

De meeste behandelingen tegen spataderen worden vergoed door de basisverzekering. Uw zorgverlener kan u precies vertellen welke dat zijn, en welke behandelingen niet vergoed worden. De behandeling kan worden uitgevoerd door een medisch specialist. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een dermatoloog of een vaatchirurg.

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering - 100% wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Alle aanvullende verzekering: Geen vergoeding
Start Geen vergoeding

Eigen bijdrage

U betaalt voor een behandeling tegen spataderen geen wettelijke eigen bijdrage.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2019 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Heeft u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn NN Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest voor een ziekenhuis
Op zoek naar een ziekenhuis dat een contract met ons heeft? Vind een ziekenhuis. U vindt hier ook kwaliteitsinformatie.

Wat u verder moet weten

U heeft alleen vooraf toestemming van Nationale-Nederlanden nodig als u gebruik wilt maken van een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Wat moet u regelen?

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u altijd toestemming (een akkoordverklaring) vragen aan Nationale-Nederlanden. U doet dit door de medische diagnose van uw huisarts of uw specialist samen met gegevens van de alternatief genezer in te sturen naar:

Nationale-Nederlanden 
t.a.v. Medische Beoordelingen 
Postbus 4016 
5004 JA Tilburg

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?