Ga direct naar: inhoud

Kankerzorg: Care for Cancer

De oncologieverpleegkundigen van Care for Cancer bieden individuele ondersteuning aan mensen met kanker. Ze komen bij u thuis en beantwoorden vragen over de diagnose en behandeling en geven voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden zoals inloophuizen of patiëntenorganisaties. Care for Cancer sluit aan op de zorg van het ziekenhuis en heeft als doel dat mensen met kanker minder stress en onzekerheid ervaren en sterker staan in het ziekteproces.

Wat krijgt u vergoed in 2019?

  • Verzekering
    Vergoeding
  • Basisverzekering
    5 consulten
  • Alle aanvullende verzekeringen
    Geen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2019 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Heeft u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? 
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico? 
In Mijn NN Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij de organisatie Care for Cancer.

Wat u verder moet weten

Wilt u gebruikmaken van de diensten van Care for Cancer? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Om de consulten vergoed te krijgen, heeft u een handtekening nodig van uw behandelend specialist. Care for Cancer neemt daarna binnen 24 uur contact met u op voor een afspraak.

Wat moet u regelen?

Vraag uw behandeld arts om een verwijzing.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?