Ga direct naar: inhoud

Bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie

Een poliklinische bevalling is een bevalling in het ziekenhuis onder begeleiding van uw eigen verloskundige, zonder medische indicatie.

Wat krijgt u vergoed in 2019?

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering - 100% wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Aanvullende verzekering:
Start max. € 100,- vergoeding van de eigen bijdrage
Extra max. € 150,- vergoeding van de eigen bijdrage
Compleet max. € 175,- vergoeding van de eigen bijdrage
Comfort 100% vergoeding van de eigen bijdrage
Top 100% vergoeding van de eigen bijdrage
Zilver Geen vergoeding

Eigen bijdrage

Voor een poliklinische bevalling zonder medische indicatie geldt een wettelijke eigen bijdrage. U kunt deze gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekeringen Start (max. € 100,-), Extra (max. € 150,-), Compleet (max. € 175,-) of volledig vanuit de Comfort en Top. Krijgt u kraamzorg in het ziekenhuis of in het kraamcentrum, en is uw verblijf niet medisch noodzakelijk? Dan betaalt u voor de kraamzorg ook een wettelijke eigen bijdrage. Deze bedraagt maximaal € 357,84.

Eigen risico

U heeft geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een ziekenhuis dat een contract met ons heeft? Vind een ziekenhuis. U vindt hier ook kwaliteitsinformatie.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Nationale-Nederlanden de geleverde zorg voor 100%. Kiest u voor een zorgverlener waarmee Nationale-Nederlanden geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener), dan heeft dit geen gevolgen voor wat u vergoed krijgt. Wij vergoeden de rekening volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Wat u verder moet weten

U kiest in overleg met uw verloskundige het ziekenhuis. Heeft u nog vragen? Stel deze dan aan de medewerkers van Nationale-Nederlanden Kraamzorgservice via telefoonnummer 013 593 82 25.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?