Ga direct naar inhoud

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op mensen met problemen in het gebied van de lage rug en bekken, buik en bekkenbodem.

Wat krijgt u vergoed in 2019?

De basisverzekering vergoedt alleen bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie voor verzekerden vanaf 18 jaar. De vergoeding voor verzekerden tot 18 jaar valt onder de reguliere vergoeding van fysiotherapie-oefentherapie. Bekkenfysiotherapie voor een andere aandoening kan eventueel vergoed worden uit uw aanvullende verzekering.

Heeft u één van onderstaande aanvullende verzekeringen? Dan krijgt u na de eerste 9 behandelingen vanuit de Zorgverzekering ook nog een vergoeding uit de aanvullende verzekering als u het maximum aantal behandelingen fysiotherapie-oefentherapie per jaar uit uw aanvullende verzekering nog niet heeft bereikt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met uw fysio- of oefentherapeut en eventueel uw verwijzer bepaalt u samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor uw aandoening. 

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering eenmalig 9 behandelingen bij alleen urine-incontinentie:
- 100% wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Alle aanvullende verzekering:
Start 6 behandelingen
Extra 9 behandelingen
Compleet 27 behandelingen
Comfort 36 behandelingen
Top 50 behandelingen; screening
Zilver 12 behandelingen

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2019 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Heeft u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? 
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico? 
In Mijn NN Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Nationale-Nederlanden de geleverde zorg voor 100%. Kiest u voor een zorgverlener waarmee Nationale-Nederlanden geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener), dan heeft dit geen gevolgen voor wat u vergoed krijgt. Wij vergoeden de rekening volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Wat u verder moet weten

  • Nationale-Nederlanden heeft met de bekkenfysiotherapeut afspraken gemaakt over de verwijzing. De bekkenfysiotherapeut vertelt u of u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig heeft.
  • U heeft voor bekkenfysiotherapie geen toestemming (akkoordverklaring) nodig van Nationale-Nederlanden.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?