Ga direct naar: inhoud

Mentaal gezond met Vitalmindz

Positief denken gaat positief werken

Bij Nationale-Nederlanden helpen we u graag om een mentaal gezond en vitaal leven te hebben. De programma’s van Vitalmindz kan u daarbij helpen. Hierin krijgt u training en coaching om bijvoorbeeld een burn-out, stress, angst, somberheid en overspannenheid te voorkomen of ermee om te gaan. U ontdekt ook waar uw krachten liggen. Zo blijft u vitaal en kunt u floreren op de werkvloer én thuis.

Met de module Fit krijgt u één van de onderstaande behandelprogramma’s vergoed. Deze zitten in de module Fit, dat standaard in de basisverzekering zit. De programma’s worden online en per telefoon geboden en worden e-health genoemd. Omdat deze online zijn kunt u hiermee zelfstandig mee aan de slag te gaan en kunt u ze doen wanneer u dat uitkomt.

Programma’s

U heeft de keuze uit vier verschillende programma’s. Alle programma’s zijn interactief; door middel van opdrachten, animaties en video’s wordt u geholpen bij uw klachten. Bij sommige programma’s heeft u ook telefonisch contact met een coach van Vitalmindz.

Sterk op je Werk

(acht online sessies en drie telefonische sessies)

Dit programma gaat over het aanpakken van klachten door stress, overspannenheid en burn-out. Merkt u dat u deze klachten heeft op het werk? Of kunt u door deze klachten tijdelijk niet werken? In acht sessies van 30 minuten doorloopt u een aantal thema’s over persoonlijkheid, zingeving, assertiviteit, cognitie en energie. U leert inzien hoe de klachten zijn ontstaan en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarbij werkt u toe naar een actieplan.

De training duurt zes weken waarin u acht online sessies van 30 minuten doorloopt. Deze worden aangevuld met drie telefonische coaching-sessies van 30 minuten.

Moodlifter

(vijf sessies)

Moodlifter gaat over het aanpakken van klachten van somberheid en lichte depressieve klachten. Door psycho-educatie en oefeningen gericht op cognitieve gedragstherapie gaat u aan de slag met de klachten. Dit houdt in dat u wordt geholpen bij de bewustwording van uw negatieve gedachtes, de invloed ervan op uw gedrag en hoe u deze negatieve gedachtes kunt veranderen naar helpende gedachtes.

Het programma bestaat uit vijf sessies van elk ongeveer 20 minuten. Dit wordt aangevuld met twee telefonische gesprekken met de begeleider van Vitalmindz.

Kleur je Leven

(negen sessies)

Kleur je Leven richt zich op het aanpakken van depressiviteit, futloosheid, somberheid en angst. In de sessies werkt u zelfstandig aan opdrachten, aan de hand van filmfragmenten van herkenbare situaties en animaties. Stap voor stap krijgt u steeds meer grip op uw gevoelens, gedachten en gedrag. Het doel van dit programma is om verergering van deze klachten te verminderen en depressiviteit te overwinnen.

Dit programma bestaat uit negen sessies van elk ongeveer 45 minuten. Hierin wordt u begeleidt door uw therapeut.

FearFighter

(negen sessies)

Wist u dat 1 op de 5 Nederlanders ooit last heeft van een angststoornis? Deze gaan zelden vanzelf over, maar zijn gelukkig wel goed te behandelen. Het programma FearFighter gaat over aanpakken van angsten, paniek en fobieën. Door cognitieve gedragstherapie wordt u zich bewust van de klachten, de oorzaak en leert u hoe u de klachten kunt verminderen. Het gaat daarbij om klachten op gebied van angst, paniek en fobie waar u al langere tijd last van heeft en die u in uw dagelijks functioneren belemmeren.

FearFighter bestaat uit negen online sessies van ongeveer 45 minuten.


Hoe werkt het?

U kunt zelfstandig gebruikmaken van de online programma’s van Vitalmindz. Per jaar wordt één van de vier bovenstaande e-health behandelprogramma’s vergoed. Dit is onderdeel van de module Fit van Nationale-Nederlanden en zit standaard in de basisverzekering. U hoeft hiervoor dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Andere programma’s van Vitalmindz kunt u natuurlijk ook kiezen, maar die worden niet vergoed.

Het is belangrijk dat u zich inschrijft voor het programma via het inschrijfformulier voor
Nationale-Nederlanden. Het programma wordt namelijk niet vergoed als u zich inschrijft zonder te laten weten dat u bij ons bent verzekerd.

Inschrijven voor Vitalmindz

Let op:

De persoonlijke gegevens die u invult tijdens het gebruik van de online modules, zullen niet met derden worden gedeeld en zijn alleen voor uzelf inzichtelijk. Vitalmindz deelt deze informatie ook niet met Nationale-Nederlanden, uw privacy is volledig gewaarborgd.

Samenwerking met Vitalmindz

Vitalmindz werkt samen met Nationale-Nederlanden. De ervaren coaches en psychologen van Vitalmindz helpen u graag om een vervullend, gelukkig en succesvol leven te hebben. Vitalmindz is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties om hun medewerkers vitaal te houden en om burn-out te voorkomen. Om dat te bereiken worden ze geholpen met mentale obstakels en het vinden van iemands unieke kracht.

Meer informatie?

Heeft u vragen over Vitalmindz of over uw gezondheid? Bel dan tegen lokaal tarief de
Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn via 026 353 5312. Zo krijgt u met één telefoontje deskundig advies, 24 uur per dag, 7 dagen per week.