Ga direct naar: inhoud

Woonhuisverzekering

Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

 • Zelf kiezen hoe uitgebreid uw woning verzekerd is
 • Nooit onderverzekerd als u onze waardemeter invult
 • Bij spoedgevallen is een schadeherstelbedrijf binnen twee uur ter plaatse

Zorgeloos wonen

U wilt zorgeloos kunnen wonen. Het is heel vervelend als u te maken krijgt met bijvoorbeeld brand- of waterschade. Onze Woonhuisverzekering biedt een zeer uitgebreide dekking. Bovendien hebben we een snelle en goede schaderegeling. Zo zorgen we dat uw schade snel en vakkundig hersteld wordt.

Keuze tussen Basis en All-In

Met de Woonhuisverzekering van Nationale-Nederlanden kiest u zelf hoe uitgebreid u uw woning wilt verzekeren. U kunt kiezen tussen twee dekkingen: Basis en All-in. Met de Basis dekking verzekert u zich voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water en neerslag. En als u kosten maakt voor bijvoorbeeld een noodreparatie aan uw dak na brand, dan vergoeden we die ook. Met de All-in dekking bent u ook verzekerd voor bijna alle andere schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Bijvoorbeeld als u iets laat vallen op uw tegelvloer die daardoor beschadigt. Bij de All-in dekking is glas in uw woning uitgebreid meeverzekerd. Hierdoor wordt schade aan glas bijna altijd vergoed.

Garantie tegen onderverzekering

Het kan gebeuren dat de schade aan uw woning groter is dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Dan krijgt u niet alles vergoed. Wilt u zeker weten dat u altijd de volledige schade vergoed krijgt? Als u de Herbouwwaardemeter of Bouwsomwijzer invult, dan krijgt u garantie tegen onderverzekering. Wij vergoeden de gedekte schade dan volledig.


Servicezekerheden Nationale-Nederlanden

 • 24/7 schade melden
 • Bij spoed binnen twee uur ter plaatse
 • Ook herstel in de avonduren en op zaterdag
 • Eén aanspreekpunt: de vaste schademanager
 • Schademanager Thuis: als u dat wilt, komen wij bij schade met grote financiële of emotionele gevolgen bij u thuis langs
Wat is verzekerd?

Met de Woonhuisverzekering bent u onder andere verzekerd voor schade aan:

 • Uw woning
 • Bijgebouwen, zoals schuurtjes en tuinhuisjes
 • Garages, ook als deze niet op uw perceel staan
 • Zonnepanelen
 • Fundering

Voor welke schade bent u verzekerd?

In de tabel hieronder leest u waarvoor u verzekerd bent.

U bent bijvoorbeeld verzekerd
als er schade ontstaat door:
Basis All-in
Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
Blikseminslag
Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
Vorst, bijvoorbeeld springen van waterleidingen
Water of stoom uit bijvoorbeeld waterleidingen, de riolering, verwarmingsinstallaties, waterbedden of aquariums
Inbraak of een poging daartoe
Vandalisme of rellen
Een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer
Omvallen van bomen, hijskranen of hoogwerkers
Water dat via openstaande ramen en deuren naar binnen komt
Een ongelukje door uzelf, bijvoorbeeld als u iets laat vallen waardoor uw tegelvloer beschadigt
Een plotselinge en onverwachte gebeurtenis door een mankement aan (onderdelen van) het woonhuis. Bijvoorbeeld een constructiefout van het dak, waardoor lekkage ontstaat en er waterschade is
Bijna alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld als iemand graffiti op uw buitenmuur spuit

Let op: Staat uw huis langer dan twee maanden leeg? Dan bent u niet meer automatisch verzekerd. Geef veranderingen in uw situatie op tijd door.

Glasdekking bij uw Woonhuisverzekering

De Basis dekking van de Woonhuisverzekering vergoedt schade aan glas die ontstaat door bijvoorbeeld brand, storm, hagel of inbraak. Wilt u ook andere glasschade verzekeren? Bijvoorbeeld schade die ontstaat doordat uw buurjongen een bal door uw ruit schiet? Breid dan uw Basis dekking uit met onze Glasdekking. U bent dan ook verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Als u kiest voor de All-in dekking, dan is glas in uw woning al uitgebreid meeverzekerd. Hierdoor wordt schade aan glas bijna altijd vergoed.

Ook verzekerd voor extra kosten

Bij zowel de Basis dekking als de All-in dekking bent u ook voor sommige extra kosten verzekerd. Wij vergoeden bijvoorbeeld de kosten die u maakt om:

 • uw woning op te ruimen als er schade is;
 • te voorkomen dat de schade erger wordt;
 • tijdelijk ergens anders te wonen.

Snel en vakkundig schadeherstel

Schade aan uw woning wilt u het liefst zo snel mogelijk laten repareren. In veel gevallen is dat mogelijk dankzij DirectHerstel, een service van Nationale-Nederlanden die 365 dagen per jaar voor u klaarstaat. Binnen twee uur na uw melding neemt een schadeherstelbedrijf contact met u op voor een afspraak. Moet de schade met spoed worden hersteld? Dan is een vakman binnen twee uur bij u. Als u gebruikmaakt van DirectHerstel, dan wordt uw eigen risico met € 50,- verlaagd. In de meeste gevallen betekent dit dat u geen eigen risico heeft en de schade volledig door ons wordt vergoed.

Garantie tegen onderverzekering

Wilt u zeker weten dat u altijd de volledige schade vergoed krijgt? Als u de Herbouwwaardemeter of Bouwsomwijzer invult, dan krijgt u garantie tegen onderverzekering. Wij vergoeden de gedekte schade dan volledig. Ook als blijkt dat uw schade hoger is dan het verzekerd bedrag. Gebruikt u de Herbouwwaardemeter of Bouwsomwijzer niet? Dan krijgt u geen garantie tegen onderverzekering.

In de Herbouwwaardemeter of Bouwsomwijzer stellen we u vragen over uw huis, bijvoorbeeld over de grootte en het type woning. Daarmee bepalen we het verzekerd bedrag.

Voorbeeld:
Met behulp van de Herbouwwaardemeter stellen we uw verzekerd bedrag vast op € 300.000,-. Uw woning brandt volledig af en moet opnieuw worden opgebouwd. Het bedrag dat nodig is om de woning opnieuw op te bouwen is € 350.000,-. Wij vergoeden dan € 350.000,-, ondanks dat uw verzekerd bedrag lager was.

Wat is niet verzekerd?

We bieden u een uitgebreide dekking. Maar om uw verzekering betaalbaar te houden, is het niet mogelijk alles te verzekeren. Zo bent u bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade door:

 • schimmel of ongedierte;
 • onvoldoende onderhoud, bijvoorbeeld lekkage door uitgedroogde kitnaden in de badkamer of door bladeren in de dakgoot;
 • u of iemand anders die op een verkeerde manier werkzaamheden aan uw woning heeft uitgevoerd;
 • slijtage, veroudering of verkleuring;
 • opzet van u of een andere verzekerde.

Let op: Staat uw huis langer dan twee maanden leeg? Dan bent u niet meer automatisch verzekerd. Geef veranderingen in uw situatie op tijd door.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Ik wil advies

ZekerheidsPakket Particulieren

Schade melden

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van de premie?

De premie van uw Woonhuisverzekering hangt onder andere af van:

 • het soort woning, bijvoorbeeld een appartement of een vrijstaand huis;
 • het materiaal waarvan het huis gebouwd is, bijvoorbeeld steen of hout;
 • het gebruik van de woning, bijvoorbeeld als woonhuis of als recreatiewoning;
 • het verzekerd bedrag;
 • de dekking die u kiest;
 • het eigen risico dat u kiest.

Kies zelf uw eigen risico

U kunt zelf uw eigen risico bepalen. U heeft keuze uit een aantal bedragen. Bij de Woonhuisverzekering All-in is het eigen risico minimaal € 50,-. Bij glasschade heeft u geen eigen risico.

Eigen risico €0 €50 €100 €150 €200 €250
Woonhuisverzekering Basis
Woonhuisverzekering All-in

Heeft u schade? En maakt u gebruik van het schadeherstelnetwerk DirectHerstel van Nationale Nederlanden? Dan wordt uw eigen risico met € 50,- verlaagd. In de meeste gevallen betekent dit dat u geen eigen risico heeft en de schade volledig door ons wordt vergoed.

Benieuwd naar uw premie? Uw verzekeringsadviseur maakt graag een berekening voor u.

Zoek uw onafhankelijk adviseur

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij premiebetaling per jaar of kwartaal

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren.

Dekkingen

Basis of All-in

U kunt kiezen tussen twee dekkingen: Basis of All-in. De Woonhuisverzekering Basis is een prima verzekering voor de meest voorkomende vormen van schade. Wilt u extra zekerheid? Dan biedt de Woonhuisverzekering All-in een uitgebreidere dekking. Vraag uw verzekeringsadviseur wat voor u de beste oplossing is.

Woonhuisverzekering Basis

De Woonhuisverzekering Basis dekt de meest voorkomende schade aan uw woonhuis. Denk bijvoorbeeld aan brand-, storm-, inbraak- of waterschade.

Woonhuisverzekering All-in

Wilt u dat vrijwel alle mogelijke risico’s zijn verzekerd? Met de All-in dekking bent u niet alleen verzekerd voor schade die onder de Basis dekking valt, maar voor bijna alle schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Bijvoorbeeld schade aan uw houten vloer door een omvallende kast. Ook glas in uw woning is bij de All-in dekking uitgebreid meeverzekerd. Hierdoor wordt schade aan glas bijna altijd vergoed.

Aanvullende Glasdekking

De Basis dekking van de Woonhuisverzekering vergoedt schade aan glas die ontstaat door bijvoorbeeld brand, storm, hagel of inbraak. Wilt u ook andere glasschade verzekeren? Bijvoorbeeld schade die ontstaat doordat uw buurjongen een bal door uw ruit schiet? Breid dan uw Basis dekking uit met onze Glasdekking. U bent dan ook verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Als u kiest voor de All-in dekking, dan is glas in uw woning al uitgebreid meeverzekerd. Hierdoor wordt schade aan glas bijna altijd vergoed.

Veelgestelde vragen
_1606802_