Ga direct naar inhoud

Muziekinstrument verzekeren

 • Je muziekinstrument meeverzekerd met onze Inboedelverzekering
 • Ook voor geleende of gehuurde instrumenten
 • 10 jaar nieuwwaarde
 • Wereldwijd verzekerd met de Buitenshuisdekking

Bereken je premie

Sluit direct af

Je muziekinstrument goed verzekerd

Een muziekinstrument is vaak een kwetsbaar en kostbaar bezit. Daarom wil je dat het goed verzekerd is. Of het nu gaat om een piano, gitaar, drumstel, viool, saxofoon of harp, met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden is jouw muziekinstrument goed verzekerd. Je kiest zelf de verzekering die het beste bij jou past.


Instrumentenverzekering of inboedelverzekering?

Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden zijn je muziekinstrumenten in je woning standaard meeverzekerd. Met onze Basisdekking zijn je instrumenten verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen brand- en waterschade. Wil je ook verzekerd zijn voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt? Kies dan voor All-in. Schade die buitenshuis ontstaat kun je verzekeren met de Buitenshuisdekking. Voor de meeste muziekliefhebbers is een inboedelverzekering voldoende en is een speciale verzekering voor instrumenten niet nodig.

Voordelen Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering

 • Instrumenten in je woning tot € 15.000,- verzekerd
 • Dekking van € 100.000,- voor je totale inboedel
 • 10 jaar nieuwwaarde vergoed
 • 24/7 schade melden

Basis of All-in

Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen uit twee soorten verzekeringen voor je inboedel: Basis en All-in. In deze tabel kun je zien wat verzekerd is. Beide verzekeringen dekken alleen schade aan spullen in je woning, tuin, schuur of garage.

Basis All-in
Brand, rook, schroeien en blusschade
Inbraak of diefstal
Storm, bliksem, hagel, sneeuw, vorst of regen
Water of stoom, zoals uit leidingen of riolering
Vandalisme of rellen
Spullen van anderen bij jou in huis, denk aan een muziekinstrument dat je geleend of gehuurd hebt
Schade die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je je muziekinstrument laat vallen of als je kind met watervaste stift de witte toetsen van de piano zwart kleurt

We geven hier een samenvatting van de dekkingen. In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet gedekt is.

Schades aan smartphones, tablets, laptops en wearable devices zijn verzekerd met de aanvullende dekking Mobiele elektronica.


Muziekinstrumenten buitenshuis verzekeren

Neem je je instrument mee buiten de deur voor een optreden, je wekelijkse muziekles of als je op vakantie gaat? Met de Buitenshuisdekking is je instrument wereldwijd verzekerd tot € 7.500,- per gebeurtenis. Deze dekking kun je alleen afsluiten als je kiest voor de Inboedelverzekering All-in en geldt niet voor gehuurde spullen.

Bereken de premie voor je muziekinstrument

Niet verzekerd met de Inboedelverzekering

Soms vergoedt de verzekering schade niet, bijvoorbeeld als deze ontstaat door:

 • opzet
 • een aardbeving of overstroming
 • normaal huishoudelijk gebruik, zoals krassen, barsten en vlekken of bij het springen van snaren
 • slijtage, roest of veroudering
 • (poging tot) diefstal, inbraak en vandalisme als je woning is gekraakt of langer dan twee maanden leegstaat

10 jaar nieuwwaarde

Is je muziekinstrument onherstelbaar beschadigd? Dan vergoedt Nationale-Nederlanden de nieuwwaarde. Dit doen we tot maar liefst 10 jaar na aanschaf. Je krijgt van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig instrument nieuw te kunnen kopen. Na 10 jaar ontvang je de dagwaarde voor je instrument.

Voorbeeld:
Je hebt vier jaar geleden een piano gekocht voor € 3.000,-. Door brand raakt deze onherstelbaar beschadigd. Een vergelijkbare piano kost nu nieuw € 2.000,-. Je krijgt dan van ons € 2.000,- vergoed. Voor dit bedrag kun je een nieuwe, gelijkwaardige, piano kopen.


Veelgestelde vragen

Ik huur een instrument. Is dit ook verzekerd?

Ja, met onze Inboedelverzekering zijn gehuurde of geleende spullen in je woning verzekerd. Belangrijk: de Buitenshuisdekking geldt niet voor gehuurde spullen. Wordt het gehuurde instrument buiten je woning gestolen of raakt hij buitenshuis beschadigd? Dan dekt de Inboedelverzekering dat niet.

Wat is het eigen risico?

Je kunt bij onze Inboedelverzekering kiezen voor een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Stel: je hebt gekozen voor een eigen risico van € 100,- en je muziekinstrument raakt beschadigd en de reparatie kost € 400,-. Je betaalt dan zelf € 100,- voor het herstel. De rest vergoedt de verzekering.

Hoe geef ik schade door?

Neem direct contact met ons op als je te maken krijgt met beschadigingen of diefstal. Dan word je snel en vakkundig geholpen. Je schade kun je online doorgeven, via de NN App of je kunt ons bellen. Je kunt ons bereiken op 088 663 31 11. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten

Alles voor een fijn en veilig thuis

Sporten, verhuizen, je kind veilig buiten laten spelen of je mobiele apparaten schadevrij houden? Wij geven je tips en inspiratie voor een fijn en veilig thuis.

Meer tips en inspiratie