Ga direct naar inhoud

Muziekinstrument verzekeren

 • Je muziekinstrument meeverzekerd met onze Inboedelverzekering
 • Ook voor geleende of gehuurde instrumenten
 • Tien jaar nieuwwaarde
 • Wereldwijd verzekerd met de Buitenshuisdekking

Bereken je premie

Sluit direct af

Muziekinstrument verzekeren bij Nationale-Nederlanden

Een muziekinstrument is vaak een kwetsbaar en kostbaar bezit. Met de inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden verzeker je ook je muziekinstrument. Of het nu gaat om een piano, gitaar, drumstel, viool, saxofoon of harp. Je kiest zelf de verzekering die het beste bij jou past.


Instrumentenverzekering of inboedelverzekering?

Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden zijn je muziekinstrumenten in je woning standaard meeverzekerd. Met onze Basisdekking verzeker je je instrumenten tegen diefstal. Maar ook tegen brand- en waterschade. Wil je ook verzekerd zijn voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt? Kies dan voor All-in. Schade die buitenshuis ontstaat kun je verzekeren met de Buitenshuisdekking. Voor de meeste muziekliefhebbers is een inboedelverzekering voldoende en is een speciale verzekering voor instrumenten niet nodig.

Voordelen Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering

 • Instrumenten in je woning tot € 15.000,- verzekerd
 • Dekking van € 100.000,- voor je totale inboedel
 • Tien jaar nieuwwaarde vergoed
 • 24/7 schade melden

Basis of All-in

Bij Nationale-Nederlanden kies je uit twee soorten verzekeringen voor je inboedel: Basis en All-in. Beide verzekeringen dekken alleen schade aan spullen in je woning, tuin, schuur of garage.

Basis All-in
Brand, rook, schroeien en blusschade
Inbraak of diefstal
Storm, bliksem, hagel, sneeuw, vorst of regen
Water of stoom, zoals uit leidingen of riolering
Vandalisme of rellen
Spullen van anderen bij jou in huis, denk aan een muziekinstrument dat je geleend of gehuurd hebt
Schade die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je je muziekinstrument laat vallen of als je kind met watervaste stift de witte toetsen van de piano zwart kleurt

We geven hier een samenvatting van de dekkingen. In de voorwaarden staan alle dekkingen.

Schades aan smartphones, tablets, laptops en wearable devices verzeker je met de aanvullende dekking Mobiele elektronica.


Muziekinstrumenten buitenshuis verzekeren

Neem je je instrument mee voor een optreden of je wekelijkse muziekles? Of neem je het mee als je op vakantie gaat? Met de Buitenshuisdekking is je instrument wereldwijd verzekerd tot € 7.500,- per gebeurtenis. Deze dekking kun je alleen afsluiten als je kiest voor de Inboedelverzekering All-in en geldt niet voor gehuurde spullen.

Bereken de premie voor je muziekinstrument

Niet verzekerd met de Inboedelverzekering

Soms vergoedt de verzekering schade niet, bijvoorbeeld als deze ontstaat door:

 • opzet
 • een aardbeving of overstroming
 • normaal huishoudelijk gebruik, zoals krassen, barsten en vlekken of bij het springen van snaren
 • slijtage, roest of veroudering
 • (poging tot) diefstal, inbraak en vandalisme als je woning is gekraakt of langer dan twee maanden leegstaat

10 jaar nieuwwaarde

Is je muziekinstrument onherstelbaar beschadigd? Dan vergoedt Nationale-Nederlanden de nieuwwaarde. Dit doen we tot maar liefst 10 jaar na aanschaf. Je krijgt van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig instrument nieuw te kunnen kopen. Na 10 jaar ontvang je de dagwaarde voor je instrument.

Voorbeeld:
Je hebt vier jaar geleden een piano gekocht voor € 3.000,-. Door brand raakt deze onherstelbaar beschadigd. Een vergelijkbare piano kost nu nieuw € 2.000,-. Je krijgt dan van ons € 2.000,- vergoed. Voor dit bedrag kun je een nieuwe, gelijkwaardige, piano kopen.


Veelgestelde vragen

Ik huur een instrument. Is dit ook verzekerd?

Ja, met onze Inboedelverzekering verzeker je ook gehuurde of geleende spullen in je woning. Belangrijk: de Buitenshuisdekking geldt niet voor gehuurde spullen. Wordt het gehuurde instrument buiten je woning gestolen of raakt hij buitenshuis beschadigd? Dan dekt de Inboedelverzekering dat niet.

Wat is het eigen risico?

Je kunt bij onze Inboedelverzekering kiezen voor een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Stel: je hebt gekozen voor een eigen risico van € 100,- en je muziekinstrument raakt beschadigd en de reparatie kost € 400,-. Je betaalt dan zelf € 100,- voor het herstel. De rest vergoedt de verzekering.

Hoe geef ik schade door?

Neem direct contact met ons op als je te maken krijgt met beschadigingen of diefstal. Dan word je snel en vakkundig geholpen. Je schade kun je online doorgeven of je kunt ons bellen via 088 663 31 11. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten

Bereken je premie


Alles voor een fijn en veilig thuis

Sporten, verhuizen, je kind veilig buiten laten spelen of je mobiele apparaten schadevrij houden? Wij geven je tips en inspiratie voor een fijn en veilig thuis.

Meer tips en inspiratie