Ga direct naar: inhoud

Inboedelverzekering

Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

 • Tien jaar de nieuwwaarde vergoed
 • Nooit onderverzekerd als u onze InboedelWaardeMeter invult
 • Schademanager Thuis: direct persoonlijke hulp bij schade

Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Als u een mooie nieuwe bank of televisie koopt, dan wilt u graag dat die goed verzekerd is. Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden kunt u rekenen op dekking voor de belangrijkste en meest voorkomende schadeoorzaken. Bovendien zorgen we voor een snelle en goede afhandeling van uw schade.

Wat is verzekerd?

Als er iets met de spullen in uw huis gebeurt, dan kan het vervangen of repareren veel geld kosten. Het is dan wel zo prettig als u voor deze kosten verzekerd bent.

Bij onze Inboedelverzekering kunt u kiezen uit twee dekkingen: de dekking Basis en de dekking All-in. In de tabel hieronder leest u waarvoor u verzekerd bent.

U bent bijvoorbeeld verzekerd als er schade ontstaat door: Basis All-in
Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
Blikseminslag
Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
Vorst (bijvoorbeeld springen van waterleidingen)
Water of stoom (uit waterleiding, riolering, verwarmingsinstallatie, waterbed of aquarium)
Inbraak of diefstal, of een poging daartoe
Vandalisme of rellen
Schade door een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer
Schade aan uw inboedel die het gevolg is van een gebroken ruit. Bijvoorbeeld als uw leren bank beschadigt door glasscherven.
Schade aan spullen van anderen die bij u in huis zijn. Bijvoorbeeld gereedschap dat u heeft gehuurd bij een bouwmarkt en waarvan u de schade moet vergoeden.
Bijna alle andere schade die plotseling is ontstaan en die u niet kon verwachten. Bijvoorbeeld een boom die op uw tuinset valt.
Schade door een ongelukje door uzelf. Bijvoorbeeld als u een glas rode wijn over uw bank morst.
Schade die ontstaat door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis doordat spullen in uw huis kapot gaan. Bijvoorbeeld brand door een defecte tv.
Schade aan smartphones, tablets en laptops door vallen en/of stoten

Let op

Staat uw huis langer dan twee maanden leeg? Dan bent u niet meer automatisch verzekerd. Geef veranderingen in uw situatie op tijd door.

Glasdekking bij uw Inboedelverzekering

U kunt de Inboedelverzekering Basis en All-in uitbreiden met de Glasdekking. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd als uw buurjongen een bal door de ruit schiet. Ook bent u verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Ook verzekerd voor extra kosten

Bij zowel de dekking Basis als All-in bent u ook voor sommige extra kosten verzekerd. Wij vergoeden bijvoorbeeld de kosten die u maakt:

 • om uw woning op te ruimen als er schade is;
 • om de schade te beperken;
 • omdat u door schade, die door de Inboedelverzekering wordt gedekt, tijdelijk niet in uw huis kunt wonen.

Als u de schade zelf gaat repareren, neem dan eerst contact met ons op. We stellen dan samen met u het schadebedrag vast. Ook kijken we samen met u of uw schade gedekt is en of u een vergoeding voor uw eigen reparatie krijgt.

Garantie tegen onderverzekering

Het kan gebeuren dat de schade aan uw inboedel groter is dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Dan krijgt u niet alles vergoed. Wilt u er zeker van zijn dat u altijd de volledige schade vergoed krijgt? Vul dan de InboedelWaardeMeter in. U krijgt dan garantie tegen onderverzekering. Ook als blijkt dat uw schade hoger is dan het verzekerd bedrag.

Voorbeeld:

Met behulp van de InboedelWaardeMeter stellen we uw verzekerd bedrag vast op € 50.000,-. Uw inboedel raakt beschadigd door een brand. Het bedrag dat nodig is om de schade te herstellen en spullen te vervangen, is € 75.000,-. Wij vergoeden dan € 75.000,-, ondanks dat uw verzekerd bedrag lager was.

Bijzondere inboedel

Met onze Inboedelverzekering zijn ook bijzondere spullen in uw huis goed verzekerd. Een overzicht met de belangrijkste maximale vergoedingen voor kostbare spullen staat hieronder.

Inboedel Maximale vergoeding
Sieraden, inclusief horloges € 6.000,-
Bijzondere bezittingen: verzamelingen, kunst, antiek en muziekinstrumenten € 15.000,-
Audiovisuele en computerapparatuur € 12.000,-

Heeft u bezittingen die meer waard zijn dan deze bedragen? Dan kunt u het verzekerd bedrag verhogen.

Sommige spullen zijn voor een lager bedrag verzekerd. Een overzicht met de belangrijkste maximale vergoedingen staat hieronder.

Inboedel Maximale vergoeding Maximale vergoeding
Basis All-in
Inboedel Smartphones en tablets (per stuk) € 200,- € 300,-
Laptops (per stuk) € 400,- € 600,-
‘Wearable devices’, zoals smartwatches en smartglasses (per stuk) € 400,- € 600,-

Uw spullen ook buitenshuis verzekerd

Spullen die u mee naar buiten neemt, zijn niet standaard verzekerd met de Inboedelverzekering. Wilt u buitenshuis toch onbezorgd uw laptop, mobiele telefoon, mp3-speler, navigatieapparatuur, sportuitrusting, muziekinstrument, horloge, enzovoorts gebruiken? Dan kunt u uw Inboedelverzekering All-in uitbreiden met de dekking Buitenshuis Wereldwijd. Niet alleen uw eigen spullen zijn verzekerd, maar ook die van uw eventuele partner en/of kinderen.

Wat is niet verzekerd?

We bieden u een uitgebreide dekking. Maar om uw verzekering betaalbaar te houden, is het niet mogelijk om alles te verzekeren. Zo bent u bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade:

 • door normaal gebruik (zoals vlekken, barsten en krassen)
 • aan apparatuur door kortsluiting (maar als er vervolgens brand ontstaat door de kortsluiting, dan is deze gevolgschade wel verzekerd)
 • door slijtage, veroudering en verkleuring
 • die is ontstaan buiten uw huis. Wilt u uw inboedel ook buitenshuis verzekeren? Sluit dan de Buitenshuisdekking Wereldwijd af
 • door diefstal van spullen uit uw kelderbox, zonder dat er braaksporen zijn

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

ZekerheidsPakket Particulieren

Schade melden

Dekkingen

Basis of All-in

U kunt kiezen tussen twee dekkingen: Basis of All-in. De Inboedelverzekering Basis is een prima verzekering voor de meest voorkomende vormen van schade. Wilt u extra zekerheid? Dan biedt de Inboedelverzekering All-in een uitgebreidere dekking. Vraag uw verzekeringsadviseur wat voor u de beste oplossing is.

Inboedelverzekering Basis

De Inboedelverzekering Basis dekt de meest voorkomende schade aan uw inboedel. Denk bijvoorbeeld aan brand-, storm-, inbraak- of waterschade. U bent zelfs verzekerd als uw tuinmeubelen van uw balkon of uit uw tuin worden gestolen.

Inboedelverzekering All-in

De Inboedelverzekering All-in biedt uitkomst bij zeer uiteenlopende vormen van schade. Bovenop de schades die onder de Basisdekking vallen, bent u bijvoorbeeld verzekerd als uw glazen tafel kapot gaat omdat er een zwaar voorwerp op valt. Deze verzekering dekt bijna alle schade aan spullen in uw huis door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis.

Aanvullende dekking: Glas

U kunt de Inboedelverzekering Basis en All-in uitbreiden met de Glasdekking. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd als uw buurjongen een bal door de ruit schiet. Ook bent u verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Aanvullende dekking: Buitenshuis Wereldwijd

U kunt ervoor kiezen om uw Inboedelverzekering All-in uit te breiden met de Buitenshuisdekking Wereldwijd. Uw spullen zijn dan zowel binnen als buiten goed verzekerd. Bijvoorbeeld als uw telefoon uit uw handen glipt en op straat kapot valt. Of als de laptop van uw zoon op school wordt gestolen.

In de tabel hieronder kunt u zien wat is verzekerd met de dekking Buitenshuis Wereldwijd en voor welke bedragen.

Inboedel Maximale vergoeding
Sieraden, inclusief horloges € 6000,-*
Audiovisuele en computerapparatuur €12.000,-*
Sommige spullen hebben een eigen maximale vergoeding:
• smartphones en tablets
• laptops
• ‘wearable devices’, zoals smartwatches en smartglasses

€ 600,- per stuk
€ 1.000,- per stuk
€ 1.000,- per stuk
Bijzondere bezittingen: verzamelingen, kunst, antiek en muziekinstrumenten (samen) € 15.000,-*
Sportuitrusting en sportattributen (geen kleding en schoenen) € 15.000,-
Optische instrumenten, zoals een verrekijker € 15.000,-
Medische instrumenten en hulpmiddelen, bijvoorbeeld een rolstoel (in de polisvoorwaarden staat wat we hieronder nog meer verstaan) € 15.000,-
Bijzondere kleding en bont (minimale waarde € 1.000,-) € 15.000,-

*Deze bedragen kunnen worden verhoogd

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van de premie?

De premie van uw Inboedelverzekering hangt onder andere af van:

 • uw woonadres;
 • het soort woning, bijvoorbeeld een appartement of een vrijstaand huis;
 • het gebruik van de woning, bijvoorbeeld als woonhuis of als recreatiewoning;
 • of u eigenaar of huurder van de woning bent;
 • het verzekerd bedrag;
 • het eigen risico dat u kiest.

Kies zelf uw eigen risico

U kunt zelf uw eigen risico bepalen. U heeft keuze uit een aantal bedragen. Bij de Inboedelverzekering All-in is het eigen risico minimaal € 50,-. Bij glasschade heeft u geen eigen risico.

Eigen risico € 0,- € 50,- € 100,- € 150,- € 200,- € 250,-
Inboedelverzekering Basis
Inboedelverzekering All-in

Heeft u schade? En maakt u gebruik van het schadeherstelnetwerk DirectHerstel van Nationale Nederlanden? Dan wordt uw eigen risico met € 50,- verlaagd. In de meeste gevallen betekent dit dat u geen eigen risico heeft en de schade volledig door ons wordt vergoed.

Benieuwd naar uw premie? Uw onafhankelijk adviseur maakt graag een berekening voor u.

Zoek uw onafhankelijk adviseur

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij premiebetaling per jaar of kwartaal

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.
U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Veelgestelde vragen
_1602622_

Direct zelf geregeld

De Inboedelverzekering sluit u snel en gemakkelijk online af. Bij schade staan we 24 uur per dag voor u klaar en helpen we u direct verder. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

Bereken uw premie en sluit direct af

Kunnen wij u helpen?