Ga direct naar: inhoud

Inboedelverzekering

 • Ook tijdelijke verhuur via o.a. Airbnb verzekerd
 • Maar liefst 10 jaar de nieuwwaarde voor uw spullen
 • Tot € 100.000,- per schadegeval verzekerd

Bereken uw premie

Airbnb? Ook dan is uw inboedel verzekerd.

Met deze verzekering zijn uw spullen goed verzekerd. De Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden biedt een oplossing bij kleine ongelukjes, zoals een schroeiplek door een omvallende kaars. Maar we zijn er natuurlijk ook voor u bij grote schades door bijvoorbeeld brand, storm en wateroverlast. Ook bij incidentele particuliere verhuur, zoals via Airbnb, zijn uw spullen verzekerd.

Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Woonverzekeringen van Nationale-Nederlanden met onderstaand cijfer.

Incidentele particuliere verhuur

Met onze Inboedelverzekering heeft u dekking voor incidentele particuliere vakantieverhuur (via bijvoorbeeld Airbnb of Wimdu) en woningruil tijdens uw vakantie.

Consumentenbond: "Je huis verhuren aan toeristen? Meestal ben je dan niet verzekerd tegen schade. Nationale-Nederlanden introduceerde eind 2014 een nieuw pakket inboedelverzekeringen met een prima dekking; voortaan wordt ook incidentele particuliere vakantieverhuur of woningruil gedekt. Een uitkomst voor woningverhuurders."


Welke dekking past bij u?

Basis: Belangrijkste schades gedekt

De dekking Basis verzekert uw inboedel tegen de belangrijkste en meest voorkomende schades. U bent onder andere verzekerd voor schade door brand, storm, water en diefstal.

All-in: Ruimere dekking

U laat uw televisie bij het ophangen uit uw handen vallen of een pot verf valt om op het tapijt. De All-In dekking verzekert bijna alle schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Dus ook schades die u per ongeluk zelf veroorzaakt. Maar wij betalen niet als u opzettelijk schade veroorzaakt.

Bekijk de volledige dekkingstabel

Sluit nu af

Maandpremie vergelijken

Vergelijkt u zelf de premie van Nationale-Nederlanden met enkele andere aanbieders. Onderstaande premies zijn gebaseerd op een specifieke voorbeeldsituatie zoals beschreven in de toelichting.

Toelichting

 • € 13,88

  Nationale-Nederlanden

 • € 14,37

  Univé

 • € 14,62

  ABN-Amro

 • € 15,70

  Ditzo

 • € 17,33

  Centraal Beheer

*Premie per maand. Peildatum 26-09-2016

Tien jaar de nieuwwaarde vergoed

Wij vergoeden maar liefst 10 jaar de nieuwwaarde van uw spullen. Dat is het bedrag dat u nodig heeft om een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen. Voor sommige spullen vergoeden we niet meer dan een bepaald bedrag. Dit geldt bijvoorbeeld voor smartphones, tablets en laptops. Meer voorbeelden van maximale vergoedingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van uw ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten, en daar krijgt u pakketkorting voor. Uw pakketkorting kan oplopen tot 8%.

Bekijk het verzekeringspakket


Unieke service: De Schademanager Thuis

Bij grote financiële of emotioneel ingrijpende schade komt de Schademanager Thuis, als u daar prijs op stelt, naar u toe. Hij kan u bijvoorbeeld helpen met het voorkomen van vervolgschade, de afhandeling van administratieve zaken of het regelen van de juiste hersteller. Tijdens het traject blijft hij uw vaste aanspreekpunt en regelt hij alles van A tot Z.

De schademanager in de praktijk

Uit de kou na een woninginbraak
“Een mevrouw kwam terug van vakantie. Het eerste wat ze aantrof, was een ingetrapte deur. Er was ingebroken. Toen ze Nationale-Nederlanden huilend belde bleek dat haar woningbouwvereniging haar in de kou liet staan.

De voordeur was provisorisch gerepareerd, ze voelde zich absoluut niet veilig. Mijn collega die de schademelding kreeg vroeg mij als schademanager nog dezelfde dag bij deze mevrouw langs te gaan. Wat haar geruststelde was dat ik meteen een goed afsluitbare deur ging regelen door nogmaals met de woningbouwvereniging te bellen. Ik neem altijd een draaiboekje met de mensen door: wat gebeurt er vandaag nog, wat volgt er morgen en wat zijn de stappen daarna. Bovendien gaf ik mevrouw mijn mobiele nummer. Zo kon ze me altijd bereiken.”


De zekerheden bij schade

 • 24/7 schade melden
 • Bij spoed binnen twee uur ter plaatse
 • Ook herstel in de avonduren en op zaterdag
 • Eén aanspreekpunt: uw vaste schademanager
 • Schademanager Thuis: als u dat wilt, komen wij bij schade met grote financiële en emotionele gevolgen bij u thuis langs

Sluit nu af


Hulp nodig bij het opzeggen van uw inboedelverzekering?

Gebruik onze opzeghulp of neem contact op met uw verzekeringsadviseur.

Bekijk de opzeghulp

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars, helpt u de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Inboedelverzekering Basis

Verzekeringskaart Inboedelverzekering All-in

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Inboedelverzekering?

Wilt u schade melden?

Dekkingen

De meeste schades zijn verzekerd

Bij zowel de dekking Basis als All-in bent u verzekerd voor schade door de volgende gebeurtenissen:

 • Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
 • Blikseminslag
 • Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
 • Vorst (bijvoorbeeld springen van waterleidingen)
 • Water of stoom (uit waterleiding, riolering, verwarmingsinstallatie, waterbed of aquarium)
 • (Poging tot) inbraak of diefstal
 • Vandalisme of rellen

Met de dekking All-in bent u verzekerd voor bijna alle plotselinge en onverwachte schade aan uw inboedel. Ongeacht de oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan een glas rode wijn over uw witte bank of een laptop die van tafel valt. De voorbeelden in de tabel hieronder verduidelijken het verschil tussen de dekking Basis en All-in van de Inboedelverzekering.

Voorbeeld­situatie Basis dekking All-In dekking
Mijn kinderen gooien per ongeluk een dure vaas om. U krijgt de schade aan de vaas niet vergoed. U krijgt de schade aan de vaas wel vergoed.
Ik laat per ongeluk mijn mobiele telefoon in de badkamer vallen waardoor het glas kapot gaat. U krijgt de schade aan uw mobiele telefoon niet vergoed. U krijgt de schade aan uw mobiele telefoon niet vergoed.
Door een langdurige stroomstoring is de inhoud van mijn vriezer bedorven. U krijgt de schade niet vergoed. U krijgt de schade wel vergoed.
Ik stoot per ongeluk een glas frisdrank om waardoor mijn laptop beschadigt. U krijgt de schade aan uw laptop niet vergoed U krijgt de schade aan uw laptop tot maximaal € 600,- vergoed. Heeft u gekozen voor de Buitenshuisdekking? Dan krijgt u de schade aan uw laptop tot maximaal € 1.000,- vergoed.
Er wordt ingebroken en er wordt voor € 7.500,- aan sieraden gestolen. Uw sieraden zijn met de Basis dekking verzekerd tot € 5.000,-. Uw sieraden zijn met de All-in dekking verzekerd tot € 15.000,-.
Door een lekkend dak komt regen binnen en beschadigt uw computer in uw werkkamer op zolder. We vergoeden de schade aan uw computer. We vergoeden de schade aan uw computer.

Glasdekking bij uw Inboedelverzekering

U kunt de Inboedelverzekering Basis en All-in uitbreiden met de Glasdekking. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd als uw buurjongen een bal door de ruit schiet. Ook bent u verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Buitenshuisdekking bij uw Inboedelverzekering All-in

U kunt ervoor kiezen om uw Inboedelverzekering All-in uit te breiden met de Buitenshuisdekking. Uw spullen zijn dan zowel binnen als buiten goed verzekerd. Bijvoorbeeld als uw telefoon of videocamera uit uw handen glipt en op straat kapot valt. Of als de laptop van uw zoon op school wordt gestolen.

Ook verzekerd voor extra kosten

Bij zowel de dekking Basis als All-in bent u ook verzekerd voor sommige extra kosten. Wij vergoeden bijvoorbeeld de kosten die u maakt:

 • om uw woning op te ruimen als er schade is;
 • om de schade te beperken;
 • omdat u door schade, die door de Inboedelverzekering wordt gedekt, tijdelijk niet in uw huis kunt wonen.

Als u de schade zelf gaat repareren, neem dan eerst contact met ons op. We stellen dan samen met u het schadebedrag vast. Ook kijken we samen met u of uw schade gedekt is en of u een vergoeding voor uw eigen reparatie krijgt.

Sommige schade vergoeden we niet

We betalen bijvoorbeeld niet bij schade:

 • door normaal gebruik (zoals vlekken, barsten en krassen);
 • aan apparatuur door kortsluiting (maar als er vervolgens brand ontstaat door de kortsluiting, dan is deze gevolgschade wel verzekerd);
 • die is ontstaan buiten uw huis. Wilt u uw inboedel ook buitenshuis verzekeren? Sluit dan de Buitenshuisdekking af;
 • door diefstal van spullen die uit uw kelderbox zijn gestolen zonder dat er braaksporen zijn.
 • die is ontstaan terwijl in uw woning activiteiten werden uitgevoerd die wettelijk niet zijn toegestaan, zoals het exploiteren van een hennepkwekerij, ook als u daarvan niets van wist

Let op

Staat uw huis langer dan twee maanden leeg? Dan bent u niet meer automatisch verzekerd. Geef veranderingen in uw situatie op tijd door.

We betalen soms minder dan de kosten van de schade

Uw spullen zijn verzekerd tot € 100.000,- per schadegeval. Sommige spullen zijn voor een lager bedrag verzekerd. Een overzicht met de belangrijkste maximale vergoedingen staat hieronder.

Bij schade vergoeden we de nieuwwaarde of de vervangingswaarde:

 • Bij nieuwwaarde vergoeden we het bedrag dat u nodig heeft om de beschadigde spullen nieuw in de winkel te kunnen kopen.
 • Bij de vervangingswaarde ontvangt u het bedrag dat nodig is om de beschadigde spullen te vervangen door vergelijkbare spullen. We bekijken dan wat het kost om spullen te kopen die even oud zijn.

Hieronder ziet u wanneer wij de vervangingswaarde of de nieuwwaarde vergoeden.

Situatie Vergoeding
Spullen jonger dan 10 jaar Nieuwwaarde
Spullen ouder dan 10 jaar Vervangingswaarde
Spullen die u niet gebruikt, maar heeft opgeslagen of tweedehands aangeschafte spullen Vervangingswaarde
Bromfietsen, caravans, aanhangwagens, vaartuigen en accessoires daarvan Vervangingswaarde
Spullen die u heeft gehuurd Vervangingswaarde

Voorbeeld nieuwwaarde:

 • U heeft 4 jaar geleden een wasmachine gekocht voor € 1.000,-. Uw wasmachine raakt onherstelbaar beschadigd door brand. Een vergelijkbare wasmachine kost nu nieuw € 800,-. U krijgt dan van ons € 800,- vergoed. Voor dit bedrag kunt u een nieuwe, gelijkwaardige, wasmachine kopen.

Voorbeeld vervangingswaarde:

 • U heeft 11 jaar geleden een wasmachine gekocht voor € 1.250,-. Uw wasmachine raakt onherstelbaar beschadigd door brand. Uw wasmachine is na 11 jaar nog € 250,- waard. U krijgt dan van ons € 250,- vergoed.

Geen eigen risico met DirectHerstel

U kunt zelf kiezen of u een eigen risico van € 0,- of € 100,- wilt. Vaak kan een bedrijf uit ons eigen herstelnetwerk DirectHerstel de schade aan uw huis herstellen. Heeft u een eigen risico van € 100,- en kiest u voor DirectHerstel? Dan vervalt dit eigen risico.

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van de premie?

De premie van uw Inboedelverzekering hangt onder andere af van:

 • uw woonadres;
 • het soort woning, bijvoorbeeld een appartement of een vrijstaand huis;
 • de oppervlakte van uw woning;
 • of u eigenaar of huurder bent van de woning;
 • het eigen risico dat u kiest.

Kies uw eigen risico

U kunt zelf kiezen of u een eigen risico van € 0,- of € 100,- wilt.

Bereken uw premie

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan kan uw pakketkorting dus oplopen tot 8%.

Heeft u al een schadeverzekering uit het ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden gesloten? Neem dan contact met ons op om in aanmerking te komen voor pakketkorting, onze medewerkers regelen dit dan direct voor u.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.
U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting

 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Afsluiten

U kunt deze verzekering online afsluiten of via uw verzekeringsadviseur.

A. Online aanvragen Inboedelverzekering

De Inboedelverzekering sluit u in enkele stappen snel en gemakkelijk online af:

1. Bereken uw voorlopige premie
Beantwoord de vragen en zie direct hoeveel u gaat betalen.
2. Vraag via de website de Inboedelverzekering aan
Na het berekenen van uw premie kunt u de Inboedelverzekering direct aanvragen. U krijgt dan een bevestiging op de bedankpagina. Kunnen wij u niet meteen een verzekering aanbieden? Dan krijgt u binnen één werkdag per e-mail een reactie.
3. U krijgt een bevestiging via e-mail en post
Als wij uw aanvraag hebben geaccepteerd, dan krijgt u een bevestiging met de polis en voorwaarden via e-mail en post.
4. U bent verzekerd
Als u de bevestiging op de bedankpagina heeft ontvangen, dan bent u verzekerd. Wij schrijven uw premie elke maand af via automatische incasso.

Bereken uw premie

B. Aanvragen via uw verzekeringsadviseur

U kunt deze verzekering ook aanvragen via uw verzekeringsadviseur.
Via uw verzekeringsadviseur is het ook mogelijk om een inboedel te verzekeren die meer dan € 100.000,- waard is. We bieden hiervoor een andere verzekering aan. Lees meer over deze inboedelverzekering.

Meer over onafhankelijk advies

Lees meer over deze inboedelverzekering

uniqueid