Ga direct naar: inhoud

Aanvulling op uw pensioen

Heeft u een levensverzekering afgesloten omdat u uw pensioen wilt aanvullen? Dan keren we een bedrag uit op de afgesproken einddatum. Deze datum kan afwijken van de datum waarop u met pensioen gaat. Op uw polis staat de datum waarop uw levensverzekering precies eindigt. Is uw verzekering een lijfrenteverzekering? Dan moet u de uitkering op dat moment gebruiken om een lijfrente te kopen.

U kunt een lijfrente kopen bij ons. U kunt kiezen uit de Aanvullende PensioenUitkering of Aanvullend PensioenSparen. Dit zijn allebei bankspaarproducten. Bij de Aanvullende PensioenUitkering krijgt u periodiek een uitkering, bijvoorbeeld iedere maand. Bij Aanvullend PensioenSparen spaart u door met de uitkering die u krijgt uit uw lijfrenteverzekering. U kunt ook een lijfrente kopen bij een andere verzekeraar, bank of bij een beleggingsinstelling.

Regels voor lijfrente-uitkeringen

Er zijn verschillende soorten lijfrentes. Op de website van de Belastingdienst (zoek op ‘uitkering lijfrente’) vindt u de regels die gelden voor de lijfrente-uitkering. Let op: er zijn verschillende regels voor lijfrente-uitkeringen bij een bank of bij een verzekeraar. Heeft u vóór 16 oktober 1990 uw lijfrenteverzekering afgesloten? Dan gelden er vaak ruimere regels voor de uitkering.