Ga direct naar: inhoud

Verzekering omzetten (waarde overdragen)

U kunt ervoor kiezen om uw beleggingsverzekering om te zetten naar een bankspaarproduct van Nationale-Nederlanden. Bijvoorbeeld een lijfrentespaarrekening.

Banksparen is niet altijd fiscaal aantrekkelijk. Een adviseur kan u meer vertellen hierover. Heeft u geen adviseur? Zoek een onafhankelijk adviseur of neem contact met ons.

Voor- en nadelen van omzetten

U kunt ervoor kiezen om het kapitaal dat u met uw beleggingsverzekering heeft opgebouwd om te zetten naar een spaarrekening, bijvoorbeeld een lijfrentespaarrekening. Op deze manier loopt u geen beleggingsrisico meer. En met een vaste rente weet u zeker welk bedrag u heeft opgebouwd op de einddatum van de verzekering.

Een nadeel is dat u geen kans meer heeft op hoge rendementen, omdat u niet meer belegt. En eventueel meeverzekerde risico’s (bijvoorbeeld het risico op overlijden of het risico op arbeidsongeschiktheid) komen te vervallen.

Het omzetten van uw verzekering kan bovendien fiscale gevolgen hebben. Wilt u meer weten over (de gevolgen van) het omzetten van uw verzekering? Neem dan contact met ons op of raadpleeg uw adviseur.

Meer informatie over het beëindigen van lijfrenteverzekeringen.