Ga direct naar inhoud

Fondsharmonisatie 2013

Onze beleggingsfondsen zijn veranderd

In 2013 heeft Nationale-Nederlanden een aantal beleggingsfondsen samengevoegd. Dit heet fondsharmonisatie. Op deze pagina leest u meer hierover.

Wat is het?

Nationale-Nederlanden belegt in beleggingsfondsen van NN Investment Partners, de beheerder van deze fondsen. De Europese richtlijnen voor het beheren van beleggingsfondsen zijn in 2013 aangepast. Dit is één van de redenen waarom we een aantal beleggingsfondsen hebben samengevoegd. Onze beleggingsfondsenportefeuille bestond uit 35 beleggingsfondsen. Door een aantal van onze beleggingsfondsen samen te voegen, zijn de beleggingsfondsen groter geworden. En is het eenvoudiger om de beleggingsfondsen te beheren.

Meer informatie over indextrackers

Wat is er veranderd?

De RVS en ING beleggingsfondsen hebben we in 2013 samengevoegd met de Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen. De waarde van uw beleggingsverzekering hebben we vanuit de oude beleggingsfondsen overgezet naar de nieuwe beleggingsfondsen. Het beleggingsbeleid en risicoprofiel zijn hetzelfde gebleven. We beleggen voor u in één van de 15 Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen. U loopt geen extra risico door de fondsharmonisatie. In het overzicht kunt u zien welke beleggingsfondsen we hebben samengevoegd.

Overzicht fondsharmonisatie 2013


Wat is verantwoord beleggen?

Nationale-Nederlanden streeft naar een zo hoog mogelijk rendement op beleggingen voor haar klanten. Maar dit mag niet ten koste van alles gaan.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?