Ga direct naar: inhoud

WA Extra | Autoverzekering

Veel gekozen als de auto 6 tot en met 8 jaar oud is

  • Naast schade aan anderen (WA), ook verzekerd tegen o.a. diefstal, inbraak en ruitschade
  • 24/7 hulp bij schade
  • Nieuwwaardegarantie tot 1 jaar na aankoop van je nieuwe auto

Bereken je premie

Bekijk alle dekkingen

WA Extra / Beperkt Casco dekking Autoverzekering

De WA Extra dekking van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering wordt door veel andere verzekeraars ook wel de Beperkt Casco Autoverzekering genoemd. ‘Extra’ in dit geval staat voor een uitbreiding op de WA dekking Autoverzekering.

Schade waaraan u zelf niets kunt doen

De dekking WA Extra dekt schade aan uw eigen auto waaraan u zelf eigenlijk weinig tot niks kunt doen. Veel verzekeraars noemen dit in hun voorwaarden ‘van buiten komend onheil’.

Wat is verzekerd via de WA Extra dekking?

De WA Extra dekking verzekert schade aan de auto doordat er is ingebroken of na diefstal van de auto zelf. Ook schade door storm, regen of hagel is verzekerd. En schade door brand of rook, bijvoorbeeld na een defect van de auto zelf. Tot slot is ook schade door aanrijdingen met dieren op de weg verzekerd.

Schade aan uw ruit

Ook schade aan uw ruit is verzekerd, zoals sterretjes, een barst in de ruit of een putje door een steentje op het wegdek. Krassen op de ruit zijn niet verzekerd via de WA Extra dekking. Krassen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door vandalisme of door een steentje dat in uw ruitenwisser vast is blijven zitten. Krassen op de ruit zijn wel verzekerd onder de dekking WA Casco (Allrisk).

Ga voor een volledig overzicht van de WA Extra dekking naar de Voorwaarden Autoverzekering.

Wanneer kies ik voor de WA Extra Dekking?

Welke verzekeringsdekking u kiest voor uw auto, is een persoonlijke keuze. Veel mensen kiezen voor een WA Extra Dekking als hun auto ouder is dan zes jaar maar jonger dan negen jaar.

Is de auto jonger dan zes jaar, dan kiezen veel mensen voor een WA Casco dekking (ook Allrisk genoemd). Is de auto ouder dan negen jaar, dan is voor veel mensen de WA Dekking een logische keus.

Op de pagina Dekkingen Autoverzekering staan alle dekkingsmogelijkheden helder op een rij.