Ga direct naar: inhoud

WA dekking

  • Tot 85% korting bij schadevrij rijden
  • Geen eigen risico
  • Niet tevreden, vier maanden premie terug

Bereken uw premie

Sluit nu af

De basisdekking voor uw auto

Met uw auto de weg op? U kunt niet zonder een Autoverzekering met WA-dekking. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze basisdekking is verplicht voor elke auto.

Een Autoverzekering met WA-dekking is verplicht in Nederland. U bent verzekerd voor schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. De schade aan uw eigen auto krijgt u niet vergoed. Wel kunt u rekenen op hulpverlening na schade door een ongeval. Met de WA-Autoverzekering heeft u een beperkte dekking, maar u betaalt minder premie dan bij de Extra- en de Cascodekking.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de WA-dekking? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

Bereken uw premie

Overige dekkingen

Bent u geïnteresseerd in een Autoverzekering, maar heeft u liever meer zekerheid dan alleen de verplichte WA basisdekking? Misschien past een uitgebreidere dekking bij u, kies dan een WA Extra dekking of WA Casco dekking (All Risk).

Voordeel bij het verzekeren van meerdere auto's

Voor iedere volgende gezinsauto die u verzekert bij Nationale-Nederlanden gelden dezelfde schadevrije jaren als voor uw eerste auto die verzekerd is met de Autoverzekering Nationale-Nederlanden. U krijgt dus dezelfde procentuele korting op uw premie.


Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Autoverzekering?

Wilt u schade melden?