Ga direct naar: inhoud

WA dekking Autoverzekering

De WA dekking van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering biedt dekking wanneer u met uw auto schade toebrengt aan anderen. U bent voor die schade dan Wettelijk Aansprakelijk (WA).

Geen financiƫle zorgen door WA Dekking

De WA dekking van de autoverzekering dekt de schade aan de auto en spullen van anderen. Ook verzekert de WA dekking van uw Autoverzekering de kosten van letsel aan personen na een ongeluk. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

WA Dekking Autoverzekering wettelijk verplicht?

De WA autoverzekering is wettelijk verplicht. De overheid wil namelijk dat het slachtoffer niet met de schade blijft zitten. De verplichte WA dekking voorkomt dus een situatie waarbij iemand, die de schade heeft veroorzaakt, niet de kosten van die schade kan betalen.

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering?

De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) op een autoverzekering is iets anders dan een aansprakelijkheidsverzekering. Het verschil hiertussen leggen we uit op onze pagina Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering of Aansprakelijkheidsverzekering?

Uitbreidingen op de WA-dekking

U kunt een WA-dekking op de autoverzekering op twee manieren uitbreiden. U kunt schade aan uw auto verzekeren na brand, diefstal, hagel of aanrijdingen met dieren. Over deze uitbreiding leest u meer op de pagina WA Extra Autoverzekering.

Wilt u ook schade aan uw auto verzekeren na bijvoorbeeld een ongeval of doordat u per ongeluk een kras op de auto heeft gemaakt? Dan kunt u kiezen voor een WA Casco Autoverzekering. Deze wordt overigens ook Allrisk Autoverzekering genoemd.