Ga direct naar inhoud

WA | Autoverzekering

Veel gekozen als de auto ouder dan 9 jaar is

  • Verzekerd bij schade die je met je auto veroorzaakt aan (de auto van) anderen
  • 24/7 hulp bij schade
  • Je tweede auto krijgt dezelfde schadevrije jarenkorting als je eerste auto

Bereken je premie

Bekijk alle dekkingen

Wat is een WA verzekering?

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is in Nederland verplicht voor iedereen met een motorrijtuig. Het dekt de schade aan de auto en spullen van anderen als je daarvoor aansprakelijk bent. Ook ben je met deze dekking verzekerd voor kosten van letsel aan personen na een auto-ongeluk als je aansprakelijk bent.

Goed om te weten: de WA dekking op een autoverzekering is iets anders dan een aansprakelijkheidsverzekering. Het verschil leggen we je graag uit.


Wat dekt een WA dekking?

De WA dekking is verplicht en wordt veel gekozen als een auto 9 jaar of ouder is. Je kunt ook kiezen voor de dekking WA Extra en WA Casco. De dekking WA Extra wordt ook wel WA beperkt casco genoemd en wordt het meest gekozen als de auto 6 tot 8 jaar oud is. De dekking WA Casco (Allrisk) wordt veel gekozen als de auto 0 tot 6 jaar oud is.

WA WA
Extra
WA
Casco (Allrisk)
Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
Schade door diefstal en joyriding
Sterretjes, barsten of putjes in je autoruit
Schade aan je eigen auto, per ongeluk door jezelf veroorzaakt
Hulpverlening bij pech in buitenland. Bekijk uitleg
Garantie nieuwe auto Bekijk uitleg 1 jaar 2 jaar
Garantie tweedehands auto Bekijk uitleg 1 jaar 2 jaar
Meer over
WA Extra
Meer over
WA Casco


Wat kost een WA dekking?

De WA dekking is de minst uitgebreide dekking, waardoor je een lagere premie betaalt. Met deze dekking ben je goed verzekerd wanneer je schade veroorzaakt bij anderen. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren krijg je korting op jouw premie. Bekijk onze kortingstabel op de pagina Schadevrije jaren om te kijken hoeveel no-claim korting je krijgt of bereken je premie.

Je kunt je autoverzekering online afsluiten via onze website. Sluit je meer autoverzekeringen bij Nationale-Nederlanden af? Dan kunnen jij en je partner - als jullie op hetzelfde adres wonen - gebruik maken van het voordeel van het uitwisselen van schadevrije jaren. Hierbij wordt gekeken naar de meest voordelige situatie voor jou. Wil je een tweede auto verzekeren? Neem dan telefonisch contact met ons op of chat met ons. Ben je op zoek naar een autoverzekering voor Senioren? Bekijk de pagina Senioren Autoverzekering.

Breid de Autoverzekering uit met aanvullende dekkingen

Je bent met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering niet verzekerd voor schade aan jezelf of jouw auto. Sluit je de aanvullende dekking SchadeVerzekering Inzittenden af? Dan ben je wel verzekerd voor schade aan inzittenden en hun spullen in jouw auto. Maak je verzekering completer en breid je Autoverzekering uit met de aanvullende dekking SchadeVerzekering Inzittenden. Ontstaat er een conflict bij het kopen of verkopen van je auto of bij een ongeluk, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid, dan biedt de Rechtsbijstandverzekering Motorvoertuigen uitkomst.Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid