Ga direct naar inhoud
Welke dekking past het beste bij jou auto? WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk)?

All Risk Autoverzekering

 • Twee jaar verzekerd voor nieuwwaarde
 • Tot 80% korting bij schadevrij rijden
 • Bepaal zelf je eigen risico

Bereken je premie

Sluit nu af

Complete dekking met de Allrisk Autoverzekering

Denk je erover om je auto Allrisk te verzekeren? Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden kies je voor de meest uitgebreide verzekering voor onderweg. Je hebt een volledige dekking voor letsel en schade aan anderen. Daarnaast ben je ook gedekt voor schade die je per ongeluk zelf aan je eigen auto veroorzaakt.


Wat is WA Casco (Allrisk)?

Elke Nederlandse auto moet minimaal een WA dekking hebben. Hiermee is de schade aan de auto en spullen van anderen verzekerd als jij daarvoor aansprakelijk bent. Met een WA Casco (Allrisk) Autoverzekering ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf schade aan je auto veroorzaakt. Daarnaast ben je verzekerd voor schade door bijvoorbeeld vandalisme, storm, brand of als je auto gestolen wordt. De WA Casco (Allrisk) Autoverzekering kan je uitbreiden met de dekkingen Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen en SchadeVerzekering Inzittenden.

Bereken autoverzekering

Dekking van een WA Casco verzekering

 • Schade die je met je auto veroorzaakt aan de auto van anderen
 • Schade (letsel) aan anderen
 • Schade aan spullen van anderen
 • 24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
 • Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
 • Schade door diefstal en joyriding
 • Sterretjes, barsten of putjes in je autoruit
 • Schade aan je eigen auto door eigen schuld
 • Total loss eigen auto
 • Hulpverlening bij pech in buitenland. Bekijk uitleg
 • Garantie nieuwe auto. Bekijk uitleg
 • Garantie tweedehands auto. Bekijk uitleg

Eigen risico

Bij de dekking WA Casco (Allrisk) kan er een eigen risico zijn. Het eigen risico is het bedrag dat je bij schade zelf betaalt. Daarnaast betaal je het eigen risico dat je zelf hebt gekozen.

Korting door hoger eigen risico

Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico krijg je korting op je premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Heb je schade? Dan betaal je een deel zelf. Je kunt kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 150,-, € 300,-, € 600,- of € 1.200,-.

Meer keuzevrijheid

Bij Nationale-Nederlanden werken we samen met een groot schadeherstelnetwerk. Kies je toch liever voor een andere garage? Dan betaal je naast een eventueel vrijwillig eigen risico ook een extra eigen risico. Bij reparatie aan je ruiten betaal je een eigen risico van € 150,- en bij ruitvervanging en andere schades betaal je € 400,-.


Wanneer een Allrisk autoverzekering afsluiten?

Is jouw auto jonger dan 6 jaar? Dan is het een logische keuze om een Allrisk autoverzekering af te sluiten. Is jouw auto ouder dan 6 jaar? Vanaf deze leeftijd is het wellicht niet meer nodig om voor je auto een Allrisk verzekering af te sluiten en kun je kiezen voor een andere dekking. Je kunt bij Nationale-Nederlanden ook kiezen voor een Autoverzekering met een WA Extra dekking óf een WA dekking. Met de WA dekking ben je verzekerd voor de schade aan anderen die je met je auto veroorzaakt als je daarvoor aansprakelijk bent en niet voor schade aan je eigen auto. Met een WA Extra dekking ben je ook gedekt voor schade aan je auto door bijvoorbeeld diefstal of brand.

De WA dekking van je Autoverzekering is niet hetzelfde als een Aansprakelijkheidsverzekering. Benieuwd naar het verschil tussen deze twee verzekeringen? Het verschil leggen we uit op de pagina Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering? Ben je op zoek naar een autoverzekering voor Senioren? Bekijk de pagina Senioren Autoverzekering.

Voordeel meerdere Autoverzekeringen

Wil je meer dan één auto verzekeren? Voor iedere auto die jij en je inwonende partner verzekeren bij Nationale-Nederlanden geldt het voordeel van het uitwisselen van schadevrije jaren. Hierbij wordt gekeken naar de meest voordelige situatie voor jou en je partner. Je verzekert je tweede auto eenvoudig zelf via mijn.nn.

Log in op mijn.nn

Nog geen account? Maak ‘m direct aan


Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid