Ga direct naar inhoud

Conflict met aannemer, buren, werkgever of webshop? Rechtsbijstandverzekering!

Het begint met slechts een klein voorval maar groeit uit tot een juridisch conflict. Met de aannemer, werkgever, webshop of buurman. Leuk is het nooit. Tijdrovend en stressvol meestal wel. En soms ook duur. Zeker als een advocaat wordt ingeschakeld.  Een rechtsbijstandverzekering kan uitkomst bieden.

Hulp via de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij Nationale-Nederlanden, dan wordt een conflict voor u uit handen genomen. Nationale-Nederlanden selecteert voor u een juridisch expert. Daarbij wordt specifiek gelet op de kennis en expertise van deze expert voor uw type conflict.

Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

 • 395 juristen en advocaten
 • nemen uw conflict uit handen
 • zonder wachttijd

Bereken uw premie

Sluit nu af

Keuzes bij de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

 • Rechtsbijstandverzekering – dekking Consument
  Standaard
  Conflicten met bijvoorbeeld een webshop, keukenhandel, reisbureau of aankoop via Marktplaats.

 • Rechtsbijstandverzekering – dekking Wonen Keuzeoptie Conflicten met onder meer de makelaar, aannemer, woningcorporatie, of andere partij, in verband met het huren, kopen of verbouwen van de woning. De dekking Wonen geldt ook voor conflicten met de buren.  

 • Rechtsbijstandverzekering – dekking Verkeer
  Keuzeoptie
  Conflicten over onder meer het kopen of verkopen van een auto of over de schadevergoeding na een ongeluk met uw auto. Deze dekking geldt ook voor fietsers, voor het rijden in een huurauto, of voor voetgangers. Het hebben van een auto is dus geen vereiste.

 • Rechtsbijstandverzekering – Werk & Inkomen
  Keuzeoptie
  Conflicten over uw arbeidscontract, uitkering of pensioen. Bijvoorbeeld als uw werkgever uw salaris verlaagt of wanneer u onverwachts wordt ontslagen.

 • Rechtsbijstandverzekering – Belastingen & Vermogensbeheer
  Keuzeoptie
  Conflicten over onder meer uw belastingaangifte, WOZ-aanslag of over slecht beheer van uw vermogen.

 • Rechtsbijstandverzekering – Mediation bij echtscheiding
  Keuzeoptie
  Deze dekking draagt bij in de kosten van Mediation. Via Mediation kunnen bezittingen worden verdeeld en kan alimentatie worden vastgesteld. Dit geldt na een echtscheiding of na het beëindigen van een geregistreerd partnerschap.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering bij Nationale-Nederlanden?

Wat een rechtsbijstandverzekering voor u precies kost, hangt af van de vraag wat u precies wilt verzekeren via de rechtsbijstandverzekering. Anders gezegd: in welke situaties wilt u rechtsbijstand?

Maar om u toch een indruk te geven van de prijs van een rechtsbijstandverzekering: de premie van de rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden start vanaf zes euro per maand. De tarieven van advocaten liggen vaak hoger dan 150 euro per uur.

Wist u trouwens dat, wanneer het aankomt op een rechtszaak, u zelf uw advocaat mag kiezen. Uiteraard kunnen wij ook zorgen dat er een gespecialiseerd advocaat voor u wordt geselecteerd.

“Stel: ik heb nu een conflict. Kan ik dan voor dat conflict een rechtsbijstandverzekering afsluiten?”

Nee. Dat klinkt misschien wat onaardig, maar is eigenlijk best logisch. Wij helpen u als een conflict ontstaat in de (nabije) toekomst. Niet als dit er nu al is. Vergelijk het met een brand in huis. Als de brand er al is, kunt u op dat moment geen verzekering voor die specifieke brand afsluiten.

De rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden helpt u niet alleen op financieel terrein. De verzekering zorgt ook dat er bij een conflict met uw buren, aannemer, werkgever of webshop veel regelwerk voor u uit handen wordt genomen. Door tijdig telefonisch advies in te winnen bij Nationale-Nederlanden kunt u bovendien voorkomen dat sommige voorvallen in een conflicten eindigen.