Ga direct naar inhoud

Dekking Rechtsbijstandverzekering

Met zes verschillende dekkingen, is er bij de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering altijd een dekking te vinden die aansluit bij uw wensen.

Winnaar 'Beste Voorwaarden'

De Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering ontving in de beoordeling van Moneyview in zowel 2016, 2017 als 2018 de hoogste score op het onderdeel ‘Voorwaarden’. Bij Nationale-Nederlanden bent u dus verzekerd van een uitstekende dekking.

Onbeperkt telefonisch advies

Uiteindelijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom kunt u via de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering gebruik maken van onbeperkt telefonisch advies. Welke dekking u kiest, maakt daarbij niet uit.

Geen wachttijd

Wij hanteren geen wachttijd. Na het afsluiten van de verzekering, bent u dus direct verzekerd. Een uitzondering op geen wachttijd is de dekking Mediation bij Echtscheiding en de dekking Werk & Inkomen als u bij uw aanvraag een uitkering of voorziening ontvangt op grond van WAO, WIA of arbeidsongeschiktheid.


Dekking Rechtsbijstandverzekering

U heeft met de Rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden de keuze uit onderstaande dekkingen. U kunt een dekking altijd combineren met andere dekking. Veel van onze klanten kiezen een combinatie van de eerste vier dekkingen: de dekking consument, dekking Wonen, dekking Verkeer en dekking Werk en Inkomen. Lees meer over de dekkingen.


Wat valt niet onder de dekking Rechtsbijstandverzekering?

Om de Rechtsbijstandverzekering voor alle klanten betaalbaar te houden, hanteren we een aantal uitsluitingen op de dekking. Bijvoorbeeld:

  • Conflicten die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van de verzekering
  • Conflicten die gaan over de verhuur van uw huis aan iemand anders
  • Conflicten over sociale zaken (dekking Werk & Inkomen) die ontstaan binnen twee jaar na afsluiten. U bent wel direct verzekerd als u overstapt van een andere verzekeraar
  • Bemiddeling bij echtscheiding binnen een jaar na afsluiten

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Wilt u uitgebreide informatie over de dekking van de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering, raadpleeg dan de voorwaarden.