Ga direct naar inhoud

Stoppen met premie betalen

U kunt ervoor kiezen om geen premie meer te betalen. Het voordeel is dat uw maandlasten voor uw beleggingsverzekering vervallen. Het nadeel is dat het opgebouwde bedrag op de einddatum van de verzekering lager zal zijn. Heeft u een garantieregeling? De garantiewaarde of het garantiekapitaal kan lager worden of helemaal vervallen als u stopt met premie betalen.

Het is belangrijk dat u nagaat welk bedrag u op de einddatum verwacht nodig te hebben. En wat de voorbeeldkapitalen van uw verzekering zijn als u stopt met premie betalen.

Ook sturen we ieder jaar een jaaropgave met actuele voorbeeldkapitalen. Het is belangrijk de jaaropgave ieder jaar door te nemen. En te kijken of het bedrag dat u verwacht nodig te hebben en de voorbeeldkapitalen nog op elkaar aansluiten. Als dit niet zo is, raden we u aan om actie te ondernemen.

Het stoppen met premie betalen kan ook fiscale gevolgen hebben. Wilt u meer weten over de gevolgen van stoppen met premie betalen? Neem dan contact met ons op of raadpleeg uw adviseur.

Let op: is uw beleggingsverzekering verbonden aan een hypotheek? Dan heeft u toestemming nodig van de hypotheekverstrekker om iets te wijzigen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of raadpleeg uw adviseur.