Ga direct naar inhoud

Voorwaardenwijziging Internetsparen

Op 21 mei 2020 zijn de voorwaarden van Internetsparen gewijzigd. Daarmee zijn onder andere zogenaamde saldoklassen geïntroduceerd. Elke saldoklasse heeft een eigen rentepercentage. Over het gedeelte van uw saldo in een bepaalde saldoklasse geldt de rente van die saldoklasse. Per 21 mei gelden de volgende saldoklassen met bijbehorende rentepercentages:

Saldoklasse* Rente
Tot en met € 100.000,- 0,10%
Boven € 100.000,- tot en met € 1 miljoen 0,10%
Boven € 1 miljoen 0%

*Saldoklassen en rentepercentages staan niet vast en kunnen wijzigen.

Het totaal van het spaarsaldo op uw internetspaarrekening bepaalt in welke saldoklasse(n) u valt. Per saldoklasse geldt een rente. Dit betekent dus dat voor elk deel van uw tegoed een eigen rentepercentage geldt. De saldoklassen gelden per rekening.

Met de introductie van de verschillende saldoklassen wordt het voor Nationale-Nederlanden Bank mogelijk om verschillende rentepercentages te hanteren.

Met deze voorwaardenwijziging wordt het mogelijk om voor Internetsparen rente te vergoeden, de rente op nul procent te zetten, of negatieve rente in rekening te brengen.

Rente en saldoklassen kunnen wijzigen

Als de saldoklassen worden aangepast of als de rente binnen een bepaalde saldoklasse voor het eerst negatief wordt, dan informeren wij u daar minimaal 14 dagen vooraf over. De saldoklassen en rentepercentages worden gepubliceerd op nn.nl/actuele-spaarrentes.

Maximaal twee spaarrekeningen

Met de gewijzigde voorwaarden maximeren wij het aantal internetspaarrekeningen dat u kunt aanhouden. Een internetspaarrekening voor uzelf en een tweede internetspaarrekening samen met iemand anders (een gezamenlijke spaarrekening).

Waarom wijzigt Nationale-Nederlanden de voorwaarden?

Deze wijziging van de productvoorwaarden is het gevolg van de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt. Een deel van het spaargeld brengen we onder bij de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB berekent hierover negatieve rente. Daarom hebben we besloten saldoklassen te hanteren om voor verschillende bedragen een eigen rentepercentage toe te kunnen passen.