Ga direct naar inhoud

tot 0,75% rente*

Aanvullend PensioenSparen telefonisch aanvragen

  • Van aanvraag tot uitkering in 3 stappen
  • Openen met hulp van onze medewerkers, zij geven u geen advies
  • Eenmalige kosten € 125,-

* Effectieve rente op jaarbasis met ingang van 10 september 2021, wijzigingen voorbehouden.

Telefonisch openen

U kunt bij Nationale-Nederlanden Aanvullend PensioenSparen telefonisch openen zonder advies. Het is dan belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over het product, de fiscale en juridische regels van het product begrijpt en weet of het past bij uw situatie.

Van aanvraag tot pensioensparen in 3 stappen

Het proces ‘van aanvraag tot pensioensparen’ doorloopt u in 3 stappen. Hierbij kunt u rekenen op onze hulp.
1. U vraagt telefonisch een offerte aan
2. U accepteert de offerte
3. Begin met sparen of laat uw vrijkomende lijfrentekapitaal overboeken

1. Offerte aanvragen

Om een offerte aan te vragen, belt u ons op 088 663 06 63. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Voordat we de rekening openen, stellen we u een aantal vragen over de kenmerken van het product en de fiscale regels die erbij horen. Het is dus verstandig om alle informatie over het product en de fiscale regels goed door te lezen voordat u belt. Het gesprek duurt ongeveer een half uur. Daarna ontvangt u een e-mail van ons. U kunt de offerte dan bekijken in mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde online omgeving.

2. Offerte en distributiekosten accepteren

Accepteert u de offerte en de eenmalige incasso voor de distributiekosten? Dit laat u ons weten door de e-mail te beantwoorden. Vervolgens openen wij uw rekening Aanvullend PensioenSparen. U ontvangt daarvan een bevestiging van ons per e-mail met daarin ook uw rekeningnummer. In mijn.nn vindt u informatie over uw rekening, zoals uw saldo.

3. Begin met sparen of laat uw vrijkomende lijfrentekapitaal overboeken

Om te beginnen met sparen, stort u een bedrag vanaf uw tegenrekening op uw rekening Aanvullend PensioenSparen. U kunt er ook voor kiezen om periodiek (bijvoorbeeld eens per maand) een bedrag te storten. Voor de belastingaftrek geldt wel een maximum bedrag dat u kunt storten. De Belastingdienst noemt dat bedrag ‘jaarruimte’. Wilt u berekenen hoeveel u maximaal mag sparen en aftrekken van de belasting? Dat berekent u eenvoudig met onze rekenhulp jaarruimte berekenen.

Wilt u uw lijfrentekapitaal laten bijstorten op uw rekening Aanvullend PensioenSparen? Ga dan in mijn.nn naar uw rekening Aanvullend PensioenSparen en kies onder ‘Zelf regelen’ voor ‘Lijfrentekapitaal bijstorten’. U vult daar het online formulier ‘Lijfrentekapitaal bijstorten’ in. Daarna ontvangt u een e-mail van ons met instructies en eventueel formulieren om het lijfrentekapitaal over te dragen. De status van uw lopende bijstortingen kunt u volgen in mijn.nn bij uw rekening Aanvullend PensioenSparen.


Belangrijk om te weten

• Kosten: voor het telefonisch openen van Aanvullend PensioenSparen betaalt u eenmalig € 125,-. Deze distributiekosten betaalt u voor alle werkzaamheden die wij uitvoeren vanaf het eerste telefonisch contact tot en met het openen van uw rekening.

• Het is belangrijk dat u de werking van Aanvullend PensioenSparen goed begrijpt, de fiscale en juridische regels van het product kent en weet of het product bij uw situatie past. Als u niet aan de fiscale regels voldoet of het product afsluit terwijl dat niet bij uw persoonlijke situatie past, kan dit aanzienlijke financiële gevolgen voor u hebben.